| IoaNa1428Dmd a întrebat:

Am 15 ani și am refuzat să port ochelarii de vedere încă din copilărie. Acum am dioptria -2, 75 la stângul si -1, 75 la dreptul. La vârsta mea, mai exista vreo șansă să repar această problemă prin ochelari?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

O asemenea problema nu se poate repara purtand ochelarii.
Vederea nu o poti repara decat printr-o operatie de corectare a vederii, dar asta doar un chirurg oftalmolog poate sa-ti spuna tot ce trebuie sa stii in legatura cu aceasta interventie si care sunt optiunile, efectele si riscurile.
Totusi, iti poti ajuta vederea purtand tot timpul ochelari de vedere si anual facand verificare la oftalmolog.

| GamingLiviu2000 a răspuns (pentru Violleta2022):

Cred ca arare trebui mai des(o data la 3 luni) nu anual.

| Violleta2022 a răspuns (pentru GamingLiviu2000):

O data la 3 luni merge daca are vreun organ cu chisturi, hemoragii sau cine stie ce evolutie rapida de boala. La oftalmologie, controlalele se fac anual.

| NAT0 a răspuns:

Peste 3 ani daca iti asumi niste riscuri si ai bani, poti cere o operatie.

| ĂlaRău a răspuns:

Da
Trebuie sa uiti de incapatanare si sa ii porti

| Florinel690 a răspuns:

Mai poti si cu lentile de contact care le porti numai noaptea cand dormi si atunci nu mai ai treaba cu ochelari. Numai ca sunt in jur de 500 euro

| BMLIX a răspuns:

Eu port ochelari si iti pot zice ca mna eu am -1, 75 la ochi si ai, 50%sanse sa iti poata reveni vederea dar pentru. Asta ar trebui sa ii porti in permanenta si consulta si un doctorwinkingsper ca te.am ajutat