Iarasi multi zic o dau in sus nu psihologul, omul care iti vorbeste frumos iti ia banii si te asteapta la urmatoarea sedinta; nu draga mea tu ai nevoie de medicamentatie ca sa treci peste aceasta problema, cum spunea cineva de mai sus acele pastile anti-anxietate desi ele merg mana in mana cu anti-depresivele, pentru ca anxietatea si putini o stiu (pentru ca pe google nu scrie asta) are la baza sau depinde de o stare de depresie, de aceea ai acele ganduri sinucigase, simti ca nu esti buna de nimic si plangi, simti ca o iei razna pentru ca nu stii ce se intampla cu tine.
Este un dezechilibru chimic din creier care nu stim ce il determina cu adevarat si nici daca trece, unele persoane se vindeca altele nu, dar in orice caz tratamentul face minuni te vei simti bine, iti garantez.
Deci ai nevoie de un medic psihiatru caruia sa-i povestesti ceea ce simti si ce se intampla cu tine, foarte multi aleg sa mearga la psiholog si nu la psihiatru pentru ca nu-si accepta afectiunea fie ea si trecatoare, au conceptii idioate cum ca "daca merg la psihiatru sunt nebun, eu nu sunt nebun!", de aceea aleg psihologul care cu vorbele sale prea multe nu are ce sa-ti faca pentru ca dezechilibrul chimic ramane, evident e foarte bine si te ajuta gandirea pozitiva, dar cum poti gandi pozitiv cand nu ai motive sa o faci, tocmai creierul nu-ti da aceste motive, deci pentru mine mersul la psiholog e acelasi lucru cat te-ar ajuta sa bei un pahar de apa.
Daca ai asigurare prin card de sanatate mergi la spitalul de boli psihiatrice din orasul/judetul de care apartii si consultul va fi gratuit iar reteta partial gratuita.
Vei primi niste pastilute numai in baza unui diagnostic pus de medicul psihiatru, pastile de care ai nevoie vrei nu vrei.
Daca nu ai asigurarea mergi la un cabinet psihiatric privat acolo vei plati 50-100 de lei consultul si vei mai da 50-70 de lei/luna pe reteta care e si ea partial compensata.
Deci metode exista, trebuie numai sa vrei.
Sa lasam deoparte falsii vindecatori numiti psihologi si medicamentatia din plante ca nu ajuta in depresie.
Un consult la psiholog poate incepe de la 100 de lei/sedinta si poate ajunge la 250-300 de lei/sedinta mai ales la sarlatanii aia care fac hipnoza si asa mai departe, dar eu iti zic de pe acum ca sunt bani aruncati in vant, am lasat si eu vreo 900 de lei unui astfel de sarlatan care avea camera plina de diplome si cursuri, rezultatul? zero
In depresie, anxietatea, atacuri de panica TOC etc doar medicamentele sunt cele care dau rezultate restul sunt minciuni si baliverne.
Psihologul este raspunsul pe care il cauti. De asemenea sunt pastile antianxietate dar se elibereaza numai cu prescriptie medicala.
Ia-o altfel. Gandeste-te ca toata lumea are anxietate, doar ca nu se manifesta asa grav. Acel fior rece si urat care porneste din picioare si urca pana in varful capului, mda stiu senzatia. Trebuie sa realizezi faptul ca toti oamenii au probleme si ca este normal sa existe perioade in care nu o ducem bine. Eu cand patesc ceva urat tot timpul tratez situatia cu umor(in afara de o situatie, cand mi-au luat talonul ), deci de ce sa fi trista si negativa, cand e total inutil? Eu in ultimul timp, chiar ultimii 2-3 ani, desi am avut perioade nasoale, in medie sunt mult mai fericit decat inainte, asta pentru ca orice ar fi sunt pozitiv, am invatat sa fiu pozitiv si sa nu ma mai panichez indiferent de situatii.
Buna!
Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Telekom, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.116111.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro
Acum poti primi consiliere gratuita si direct de pe telefonul mobil, descarcand aplicatia noastra http://www.116111.ro/descarca-aplicatia
Asteptam sa te ajutam!
Cel mai bine este sa cauti ajutorul unui psiholog, acolo ii poti spune in detaliu cum te simti si ce probleme ai. El sau ea te va ajuta cu siguranta. Nu privi asta ca pe ceva rau, ca vai doamne, merg la psiholog, din potriva, ar fi foarte bine sa ceri ajutorul unei persoane de specialitate.
Va multumesc tuturor din suflet! O sa vorbesc cu mama despre chestia cu psihologul..Va pup pe toti!
Bună. În primul rând, felicitări pentru curajul de a cere ajutor. Nu e puțin lucru.
Am decis să merg la un psiholog (specializat în terapie cognitiv comportamentală) după un episod depresiv de acum 2 ani. Natura job-ului meu presupune mult vorbit în public și de la asta am dezvoltat și anxietate socială. Pentru ambele tulburări, terapia m-a ajutat foarte mult.
Mi-a fost foarte greu să merg la terapie, din cauza resurselor financiare limitate și din cauza faptului că nu știam cum să aleg pe cineva potrivit. Din fericire, am avut noroc. De aceea, vreau să fac asta fac terapia mai accesibilă pentru toată lumea și am ajuns să dezvolt două soluții digitale:
- site-ul https://bit.ly/suntbine - aici sunt 59 de specialiști din 21 de orașe din țară pe care îi poți compara până îl găsești pe cel potrivit pentru tine.
- aplicația Android I'm Fine https://bit.ly/im-fine-android - E gratuită și are diverse unelte care să te ajute să îți fie mai bine. De asemenea, poți lucra și cu specialiști între ședințe, dacă alegi să te conectezi cu unul.
Deși terapia costă și e normal să coste, fiindcă și psihoterapeuții trebuie să își câștige existența, măcar acum poți înțelege mai bine cine ți s-ar potrivi și poți folosi aplicația mobilă gratis oricând vrei.
Sper că îți este de ajutor și sper să treci cu bine peste această perioadă mai grea!