| Alex1111137 a întrebat:

Hei tpu.Am fost pana la sala și apoi am ieșit transpirat de acolo și am mers spre un prieten care sta un mai departe de mine, cam 3km pe jos și afara bătea vantul și erau cam 19 grade și eram transpirat.Am avut doar tricoul și un hanorac peste.Pot raci?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
suntserios
| suntserios a răspuns:

Raceala se face daca contectezi un virus nu ca mergi prin vant

| Caro34 a răspuns (pentru suntserios):

Fii serios! Răceala se face și fără viruși!?

11 răspunsuri:
| LordCristobal a răspuns:

Da,ai sanse sa racesti in contextul asta.Ar fi recomandat sa iei un paracetamol sau sa iti faci un ceai Theraflu preventiv.
Si intodeauna cand faci sport sa ai un tricou de schimb la tine si sa nu iesi transpirat.
Dar acum depinde si de norocul tau.
Anul trecut am fost la si am transpirat tare si nu ma schimbasem si in urmatoarele zile am racit urat.Cu nas infundat si durere in gat.
Dar asta primavara am jucat fotbal cu niste prieteni si am transpirat si era o vreme racoroasa afara; am stat ceva timp transpirat dar nu am racit.

| suntserios a răspuns (pentru LordCristobal):

De ce sa ii recomanzi unui om care nu are nimic sa ia paracetamol? Stii cat de nociv e pentru ficat paracetamolul... de ce sa ia daca nu e bolnav?

| LordCristobal a răspuns (pentru suntserios):

Nu stiu cat de nociv e pentru ficat dar daca simti ca esti racit urmatoarea zi nu ai nimic.

| suntserios a răspuns (pentru LordCristobal):

Paracetamolul este foarte toxic pentru ficat si de aia trebuie luat doar cand e cazul... nu cand simti tu ca ai transpirat in conditiile in care paracetamolul isi face treaba cane cazul, nu cand ai o transpiratie.

Fii serios! Paracetamolul este nociv în cantitate mare; de câteva pastile nu moare nimeni! Apoi prevenția ține boala la distanță, deci...

| suntserios a răspuns (pentru Caro34):

3 zile cu tratament pe paracetamol mi au schimbat analizele hepatice in rău. De la prima pastila îți este afectat ficatul. Își revine de la 3 pastile, dar de ce sa îl supui la asta când nu e nevoie.

Paracetamolul e tratament nu prevenție. Prevenția e spalatul pe mâini.

Bună! Tu ai dreptate, dar fiecare medicament afectează corpul! Ar fi fost mai bine dacă s-ar fi răcit și i-ar fi dat antibiotic 5 - 7 zile? Eu zic că-i mai bine un paracetamol timp de 2 zile decât un antibiotic 5 - 7 zile. Și nu vreau să mă gândesc dacă ar fi făcut pneumonie sau dureri intercostale! Le-am avut de curând după ce am condus vreo 400 km și am ieșit din mașină voind să mă schimb. Crede-mă că aș fi luat 10 tablete de paracetamol decât să am durerile pe care le-am avut și nu puteam respira sau face mișcare. Alex a avut noroc, dar asta nu-i tot timpul! Știi câte zile mi-a dat medicul antibiotic? 7 zile + algocalmin fiindcă nu-mi trecea deloc și gândește-te că nu am mers afară cât a mers el ci mi-am luat o bluză să mă schimb, deci 1 - 2 minute care mi-au stricat peste 10 zile bune! Sper că ai înțeles comparația! Numai bine!

| suntserios a răspuns (pentru Caro34):

Nu are niciun sens comparația ta. Sa iei preventiv nu paracetamol că ești 1 minut transpirat e aberant. Și dacă tu crezi că paracetamolul ăla poate combate o pneumonie e clar că nu e cazul sa dai sfaturi medicale

E clar că tu nu ai înțeles toată treaba! Numai bine!

| sammie a răspuns:

Dacă ai avut hanoracul nu. Dar dacă erai transpirat și în cap și nu ai avut glugă la hanorac atunci poți răcii.