| Mihaela_Bella_1990 a întrebat:

Hei TPU am nevoie de ajutor, aceasta intrebare este doar pentru fete!
Daca am un chist ovarian de 4 cm trebuie neaparat operat sau poate fi si tratat cu medicamente? Deoarece imi este frica de operatii si vreau sa stiu!sad

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nimeni nu opereaza de la inceput chisturi ovariene (daca ecografic nu par tumori). Asadar, daca aspectul ecografic este de chist banal, vei primi tratament hormonal 3-6 luni. In marea majoritate a cazurilor acesta duce la involutia completa a chistului.

| Mihaela_Bella_1990 explică (pentru Brigaela):

Vai ce bine dar
chistul este de 4 cm

| Brigaela a răspuns (pentru Mihaela_Bella_1990):

Eu am avut unul de 5, 7 cm si a trecut in 3 luni cu contraceptive prescrise de ginecolog

| Oana92 a răspuns:

Asta iti poate spune doar medicul care ti-a pus diagnosticul. Depinde de multi factori. Eu am avut un chist de 3, 8 si nu m-am operat, nu am luat medicamente si dupa o perioada foarte scurta (nu mai tin minte daca o luna sau doua) pur si simplu a trecut. Dar sunt persoane care au avut nevoie de interventie chirurgicala si pentru un chist mai mic. Medicul e singurul care iti poate spune.

Sanatate!