| SrefaniaVioleta13 a întrebat:

Am nevoie de ajutor Urgent! Am 13 ani și sunt foarte plinută adică am 80 kg... îmi puteți da un sfat cum sa slăbesc dar fără pastile!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| Veverita229 a răspuns:

Ce zici de: nu mai manca?

da nu ai cum se pare ca noi "oameni" mancam ca sa supravietuim nu de placere cum fac unele persoane sigur ca nu este cazul tau (pff)
bea multa apa, inainte de masa, o sa te simti mai satula chiar daca ai mancat doar o bucata de paine
nu are rost sa zici ca esti "plinuta" cand esti grasa, te apropi de obezitate, nu ajunge acolo, tu nu poti sa iesi din "plinuta" da din obezitate.

| pufulescu a răspuns:

Nu mai consuma sucuri din comert fiindca au enorm de mult zahar! Unele ajung la 30 g zahar la 100 de ml lichid.
Nu mai manca hrana procesata, totul sa fie cat mai natural, de la peste proaspat prins " azi dimineata " pana la legume si fructe care trebuie sa fie cat mai netratate posibil si soiuri simple, din curtea taranului.
Si fa miscare! Alearga, fa sala, fa un sport, orice in afara de lancezit in casa la pc sau tv. Orice ai manca afara de paine cu apa te va ingrasa daca nu te misti!

| zmotocel13 a răspuns:

Buna!
Cred ca la varsta ta, miscarea este cea care va face diferenta. Trebuie sa mergi cat mai mult pe jos si bineinteles o mica dieta, dar nu drastica.
Cand spun dieta, ma gandesc sa inlocuiesti anumite alimente, gen cartofi, paine, dulciuri, orez, paste... trebuie sa le consumi in cantitati mici si cat mai rar.
Categoric nu recomand produsele de tip fast-food. Mancarea gatita acasa este de baza.
Uite un site unde au mai multe articole despre cum sa inlocuiesti alimentele ca sa poti slabi, si asta fara a te infometa. happy

Succes!

| aleynad90 a răspuns:

Nu sunt medic nutritionist, dar cred ca iti pot da cateva sfaturi.Eu am reusit sa dau cateva kg cu o dieta de pe http://dieta.onlines.ro/ ai de unde sa-ti alegi.Trebuie sa-ti faci timp si pentru putina miscare si scoate din alimentatie sucurile si redu consumul de carbohidrati.

| asperger a răspuns:

Te intreb ceva dar nu te superi(am avut si eu pana anul trecut 80 kilograme)iei antidepresive? pentru ca ele ingrasa

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

NU ai precizat ce înălţime ai acum, respectiv dacă eşti fată sau băiat, pentru ca să vedem dacă/cât este necesar să slăbeşti.

INDICĂ aceste detalii, apoi mai vedem...

Toate cele bune!

| SrefaniaVioleta13 explică:

Fac mișcare în fiecare zi... câte 10 km