Mie mi s-a intamplat cand aveam 12 ani. De mica eram mai incapatanata si nu prea ascultam de nimeni si uite ca tot eu am suferit si consecintele.Tin minte ca luasem bicicleta si mi-am pus in gand sa ma duc pana la magazin, deoarece am vazut un ruj si mi-a placut. Zis si facut. Am fost, l-am cumparat si cand sa vin acasa pe la jumatatea drumului a inceput ploaia. Infierbantata cum eram m-a luat raceala. Mama crezand ca este ceva usor mi-a dat antibiotic acasa si am stat cam 3 zile. Pe zi ce trecea imi era tot mai rau, nu stia ce sa imi mai faca. Azi rau, maine rau, de mancat nu mancam. Am hotarat sa mergem la spitalul judetean. M-a examinat doctorita de acolo si i-a spus mamei ca daca ma mai tinea o zi acasa, m-ar fi pierdut. M-au internat de urgenta, m-au pus pe tratament. Am stat in spital 3 saptamani. Mama a vrut sa ramana si ea cu mine dar doctorita aceea i-a spus ca nu poate. Si atunci am avut noroc ca verisoara mamei era sefa sectiei de pediatrie. Si a vorbit acolo si a lasat-o pe mama cu mine. Si de aceea iti spun: mergi la medic, deoarece este o afectiune destul de grava si daca nu este tratata la timp, poate fi fatala. Bafta!
Pai s-a tratat deja cu Cefort! Inteleg ca acum te mai deranjaza rinoreea (curgerea nasului) si o tuse rebela, mai usoara ca la inceput. Nu iti mai recomand alte antibiotice (mai ales daca nu mai faci febra). Poti sa mai faci inhalatii cu menta, musetel, sau chiar nebulizare (doar la nevoie, cu dexametazona). Ceva siropuri de tuse poti sa mai iei. Repet, toate astea numai daca se prelungesc mult aceste simptome si te deranjaza tare. Intotdeauna de acum incolo sa te feresti de schimbari bruste de temperatura, fular peste gura si nas, lichide calde cu lamaie zilnic. Succes si sanatate!
jan33tt întreabă: