| Fabiana2R a întrebat:

Hei TPU, am nevoie urgenta de ajutor! De azi noapte de la ora 1 vomit continuu. Am baut ceaiuri, am mancat branza de vaci, o banana, dar vomit continuu. Dupa ce imi golesc stomacul, continui sa vomit spuma si saliva... Va rog ajutati-ma nu stiu ce sa mai fac sad o vecina a spus ca e indigestie alimentara sigur, dar va rog spuneti-mi un remediu...

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Daca e indigestie alimentara, ai nevoie de 24 de ore de rapaos alimentar in care sa bei doar ceai neindulcit si supa de legume strecurata. Nu manca branza si alte aiureli in primele 24 de ore. Dupa cele 24 de ore poti manca paine prajita (goala), un morcov fiert din supa si cam atat. De-abia dintr-a treia zi poti manca branza de vaci, o bucatica de carne de vita sau piept de pui fiarta in supa.
In plus, ba cat mai mult lichid, stai in pat si, daca dupa 8 ore de repaos alimentar (fara solide) inca versi, du-te la urgenta

5 răspunsuri:
| fuzzer a răspuns:

Pai, incearca un ceai, si daca vomiti verde inseamna ca iti versi bila. Este de tip mediu, dar nu cred ca voma poate fi oprita. Fa'ti un ceai de menta, sunatoare sau galbenele. Eu stiu ca celmai bun este cel de menta care ajusta la indigestie, asa ca sunt de parere ca ajuta si la bila. Dupa mine, mai bine te duci la medic, sau cel mai bine il chemi ca sa nu ti se agraveze starea.

Cum ti'am spus, nu cred ca voma poate fi oprita. Totusi, nu stiu daca depinde si de scaun, dar mai repede lasi asa sa vomiti si poate mergi la spital. Am o verisoara care a patit de vreo patru ori foarte rau, vmandu'si bila prima data.

Sper ca te'am ajutat. Sper si ca te vei face bine, asa ca ai putea sa-ti intrebi rudele ce poti face [daca nu vrei sa mergila medic].
INSANOTASIRE GRABNICA!

| Hydrangeaceae a răspuns:

Bună!
Consumă treptat cât mai multe cantităţi de lichide.
Evită alimentele solide şi mănâncă ceva cât mai uşor.
Întrerupe temporal orice tratament medicamentos deoarece poate irita stomacul şi poate cauza stările de vomă.
Mănâncă de mai multe ori pe zi însă în cantităţi mici şi nu te grăbi.
Consumă alimente reci sau la temperatura camerei pentru a evita greaţa cauzată de mirosul fierbinte.
Dacă stările acestea nu dispar îţi recomand Metoclopramidul sau Emetiralul.
Cred că ar fi bine să mergi şi la medicul de familie să-ţi dea o reţetă. Mă gândesc că nu este bine totuşi să iei medicamente după ureche.
Sănătate!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ai stare de greață sau vomiți pur și simplu?
Mănâncă-le treptat, altfel o să vomiți tot. Regimul mi se pare ok, însă așteaptă-te să vomiți.
Du-te degrabă la medicul de familie, îți va pune câteva întrebări să afle dacă e o cauză digestivă (te doare stomacul, ai diaree, chestii de genul), îți va recomanda o ecografie să vadă dacă organele sunt afectate și îți va prescrie medicamente contra vomei.
Dacă nu va fi nimic concludent, îți va trece în vreo săptămână.

| Maxim96 a răspuns:

Poti consulta un medic cel mai bine

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Mergi la camera de gardă, la tine s-a instalat deshidratarea, ai nevoie de perfuzie.
Pa, pa.