| Niculae_Raluca_1998 a întrebat:

Hei, TPU! Am o alunita deasupra buzei superioare in partea stanga de cand m-am nascut si eu o consider destul de mare si de urata avand in vedere ca imi creste si par in ea si este naspa, mai ales la adolescenta este oribil, trebuie sa ma uit mereu la ea ca sa nu se vada vreodata ca m-as face de ras. Ai mei niciodata nu au fost de acord sa mi-o dau jos si au spus ca alunita aia ma reprezinta pe mine si ca asa imi sta bine si ca n-as mai fi eu (baliverne). Am fost o data la dermatolog pentru ca aveam afta sub alunita pe partea cealalta (dar nu avea legatura cu ea) si mi-a dat cu un gel pe alunita sa vada daca am ceva la ea si a zis ca nu prezinta nicio infectie etc. si ca daca vreau sa mi-o dau jos sa mi-o dau la chirurgie plastica. Daca sunt minora nu am voie fara acordul parintilor sa o dau jos, dar vreau sa stiu la 18 ani ce e de facut ca sa mi-o dau jos, adica, ce se va intampla acolo, daca e complicat, cat costa, si daca ar exista probleme. Imi puteti spune tot ce necesita asa ceva? Multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| JohnnyBi a răspuns:

Mda, trist sa ai parinti care sa nu te inteleaga ca nu te simti bine in pielea ta, dar parintii neintelegatori au si un motiv pentru care zic acel NU, care este motivul, ei il stiu, tu nu il intelegi. daca o iei dupa cum zice prometheum, poti muri si dintr-o operatie de polipi, dar astea sunt sansa aia de 0.1% care nu se intampla decat in cazuri foarte restranse, unde apar complicatii, alte tampenii. sfatul pe care ti l-a dat ea este ok, costa 400 lei sa zicem, operatie facuta de multi doctori, ma rog. parerea mea este sa ii intrebi pe ai tai de ce nu te lasa sa faci schimbare aceasta, cat timp tu chiar te simti deprimata de existenta chestiei aleia (suna rau, nu e intentia mea). daca ai relatii, sunt si clinici care opereaza pe minori, fara acordul parintilor, si ma refer la clinici oficiale, nimic fantoma. dar trebuie sa ai relatii, pentru ca doctorul risca ani grei de puscarie daca se afla

| PRoMeTHeUM a răspuns:

Ma aflu in aceeasi situatie ca si tine. Am 20 de ani si sincer mi-a pierit aceasta dorinta de a-mi indeparta alunita cand am luat la cunostinta povestea unor oameni care chiar au murit in urma unei asemenea interventii.Costul nu este chiar foarte piperat, depinde de clinica, pe undeva la 400 lei. Eu iti urez succes si incearca sa te gandesti daca chiar vrei acest lucru.
In ce priveste problemele poti consulta un medic, nu toate alunitele se pot indeparta.