| Elenat89 a întrebat:

Hei tpu.Am o foarte mare problema.De ceva timp mă lupt cu dependența de laxative.Îmi e tare teama ca nu o sa treacă niciodată și ca nu o sa-mi mai revin.S-a mai confruntat cineva cu asta?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Te confrunți fiindcă nu mănănci ce trebuie și cum trebuie. Acolo sunt trilioane de bacterii care fac treaba mare pentru tine. Unele bune, altele rele. Dacă este echilbru între ele, merge treaba. Și lor trebuie să le dai mâncarea preferată.
Ce nu le place la cele bune? Mâncarea fără fibre alimentare. Le plac verdețuri, salate crudități, fructele mai puțin. Și iaurtul și varza murată le place. Dulciuri, pâine, pizza, nu prea.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Poate și o problema la colon sau orice ce tine de gastro. și dacă nu iei nu mai te sparcai? Cum le dai cu presiune? Nu m-am confruntat da văd că de când m-am îmbolnăvit de gripa tot am nevoi fiziologice

| Dana2103 a răspuns:

Consuma fibre

| Februar30 a răspuns:

Dependenta de laxative, adica daca nu le iei, ai probleme cu constipatia? Daca asta e, atunci poti sa cresti consumul de legume crude, fructe, paine neagra, integrala, fulgi de ovaz, grau. Toate astea au fibre si te ajuta la tranzitul intestinal, ar trebui sa rezolve contipatia. Mai sunt si taratele de psyllium care ajuta mult. Daca nu ai mai luat, intreaba farmacistul cum sa le iei.
aa si sa eviti alimentele care constipa, le gasesti la o cautare pe net.