| Ursulet2019 a întrebat:

Am o intrebare, endocrinologul mi-a prescris anticonceptionale timp de 6 luni dupa care sa merg la control, insa n-am mai ajuns la control data fiind situatia cu virusul etc.
Eu am luat vrea 7-8 luni si as vrea sa ma opresc..trebuie sa vorbesc cu doctorul? Cauzeaza daca le iau atat de mult? Sau cand termin un blister pur si simplu nu-l mai incep pe urmatorul?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Poți să iei antinconcepționale și ani întregi până să vrei să faci un copil. părerea mea e măcar să suni doctoru să-l întrebi decât să le oprești de capu tău. O să te deregleze foarte rău hormonal oprirea lor.

| Violleta2022 a răspuns:

Anticonceptionalele Yasmin si Yaz sunt foarte periculoase si te sfatuiesc sa nu le mai iei niciodata.
Sunt sute de femei moarte in America, Canada si Australia si in toate aceste 3 tari sunt interzise.

Uite aici un articol cu 23 de femei moarte in Canada, legate de aceste anticonceptionale.
https://globalnews.ca/......th-canada/

Mai multe articole gasesti pe internet si din alte tari.

| Ursulet2019 explică (pentru Violleta2022):

Doctorul mi le-a dat, nu le iau pentru ca vreau eu.
Eu am intrebat altceva, treaba cu moartea e o prostie si tine de cu totul alte cauze.

| Violleta2022 a răspuns (pentru Ursulet2019):

Refuza-le!
Nu pot intelege de ce doctorii din Ro continua sa prescrie medicateie interzisa in alte tari. Poate ia comision la vanzare...
Moartea nu a fost niciodata o prostie si nu tine de alte cauze, in acest caz tin de folosirea anticoceptionalele Yaz si Yasmin, care se intampla sa-ti fii fost prescrise si sa-ti puna viata sub risc.
Vad ca esti ingrijorata sa nu-ti aduneze daca le folosesti timp mai indelungat, dar ca sunt cu risc mare de moarte, nu esti ingrijorata.
Dumnezeu te mai intelege, ca eu nu pricep ce vrei.

| Denisa0954 a răspuns:

Cel mai bine ar fi sa vorbesti cu medicul. Si eu sunt in aceeasi situatie si nu le am oprit. Dacă le opresti brusc, fără vreo recomandare e posibil sa ti dai nou organismul si CM peste cap. Nu face nimic rau daca le mai iei până poti merge la medic

| Dana1999 a răspuns:

Sunt destul de slabe cele yasmin. Sunt anticonceptionale care ucid dar depinde si de sănătatea persoanei in cauza.