Sa le raresti asta e cel mai bun sfat, apropo fast food ul nu provoaca cancer =mit, fast food nu e tocmai nesanatos ce e nesanatos sunt cartofi prajiti si alte tampeni ce baga ei acolo gen ketkup, organismul se adapteaza cu timpul te vei ingrasa pentru ca zaharul mentine starea de foame permanenta si grasimile, manca mai multa carne si vei vedea ca trec poftele astea isi garantez eu
Spune-le parintilor sa nu-ti mai cumpere MC si KFC, sa nu mai cumpere sucuri si dulciuri si sa te ajute sa manaci sanatos!
Daca nu te simti asa de bine! Trebuie sa-ti faci analizele si vedeti ce aveti? Posibil ca aveti colesterolul rau sau trigliceridele crescute!
Doar treptat poti sa-ti schimbi alimentatia, din moment ce organismul tau s-a obisnuit cu ele. Obinnuit, dar nu in bine din moment ce spui ca nu te simti tocmai ok.
Incearca sa mananci cateva fructe si legume si sa bei apa in fiecare zi. Nimeni nu zice ca un rasfat nu e binevenit. Nu poti elimina asta, dar incearca sa mananci moderat, de cel mult 4-5 ori pe luna. O sa te simti mult mai bine si nici nu o sa-ti lipseasca tipul asta de mancare, doar obisnuieste-ti corpul cu mai putin.
Eu ma consider norocoasa ca am crescut intr-un oras fara Mc si Kfc. Pentru inceput ai putea sa incepi sa le prepari singura acasa(ex:sa prajesti bucatele de pui invelite in cereale de porumb sau pesmet). Cand te-ai obisnuit cu mancarea facuta de tine, care seamana a Mc si totusi este mai sanatoasa poti sa modifici reteta. De exemplu in loc de cartofii pai, sunt un fel de cartofi la cuptor, "cartofi pai la cuptor", care sunt deliciosi si mai sanatosi decat cei prajiti in ulei.
Cu pasi mici vei reusi, dar dintr-o data de la Mc sa ajungi la salate este un salt foarte mare.
Pentru dulciuri poti incerca exact acelasi lucru: la se faci acasa. Poate nu vor fi exact ca (,) cele de la magazin, dar exista unele retete delicioase.
Scuza-mi eventualele greseli gramaticale dar sunt putin grabita.
Si Bafta la mancat sanatos!
Deeaandreea9156 întreabă: