| rappingirl a întrebat:

Am o problema,sunt constipata. Mănânc fructe,legume,beau apa, tin regim pentru asta si tot nu merge..in timpul scolii am ora fixa ora 9 mă trezesc si totul e ok, acum in vacanta tot la 9 mă trezesc special pentru asta, dar tot nu merge nu stiu ce sa mai fac dati-mi niste sfaturi va rog!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| doctoressa a răspuns:

Tratamentele disponibile pentru constipatie sunt vaste la momentul actual insa pentru ca acestea sa dea rezultatele scontate este necesara identificarea cauzelor care duc la aparitia acestei conditii medicale: http://www.i-medic.ro/......onstipatie

mariana
| mariana a răspuns:

Poti sa incerci cu BISACODIL, care se gaseste la farmacie.
Este indicat sa faci miscare mai multa, pentru a mari peristaltismul intenstinal. Poti sa mergi cu rolele, cu bicicleta ori sa faci plimbari, in ritm alert.
Incearca sa mananci fructe pe stomacul gol si sa bei o cantitate mai mare de apa, ceai (de musetel cu precadere), supa, in total, cel putin 2 litri pe zi.
Evita cu desavarsire bauturile carbogazoase si orice sucuri din pravalie.
Evita ciocolata, cacaoa, care pot conduce la constipatie.
Un gand bun si multa sanatate.