| Madalina4ever a întrebat:

Hei, TPU. Am o problemă urgentă şi am nevoie de răspunsuri cât mai repede. Faza este că pe picioare şi pe sâni mi-au apărut nişte vergeturi, ele fiiind încă move, sunt extrem de multe şi evidente... Întrebarea este: Cum le pot trata? Ce le pot face pentru a dispărea şi pentru a nu se transforma în cele albe şi permanente. Specific că folosesc o cremă şi un ulei recomandat, dar nu am efecte absolut deloc. Dau fundă şi mulţumesc.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| doctoressa a răspuns:

Ai luat foarte mult in greutate sau au aparut spontan? Ar fi bine sa te examineze un medic endocrinolog pentru a vedea daca sunt semnul unui sd. Cushing sau daca sunt in contextul unei obezitati.
http://www.i-medic.ro/boli/sindromul-cushing

| Madalina4ever explică (pentru doctoressa):

Nu, nu m-am îngrăşat, este vorba de slăbire. Sunt adolescentă şi am crescut brus, dar în greutate, mă refer că nu am pus grăsime pe mine...

| beebyy a răspuns:

Pai cremele combinate in special cu masajul le atenueaza mai ales daca sunt in faza de inceput pot chiar disparea. Exista diferite tratamente cu laser si etc, dar sunt costisitoare.

| Coco03 a răspuns:

Dacă sunt în prima fază, mov, o să scapi mai ușor de ele.
Fă-ți un mixt în casă din unt de shea pur și nerafinat combinat cu uleiuri (măsline, argan, macadamia, migdale etc.) Este de ajuns și dacă o combini doar cu unul dintre ele. Masează-te în zonele cu probleme timp de 5 minute, dimineața și seara până-ți dispar.
Poți de asemenea să ajuți procesul bând multă apă, preparându-ți scrub-uri pentru a elimina pielea moartă astfel crema să intre mai repede în piele, dar și mâncând alimente bogate în vitamină A, E și C.
O să vezi că vei scăpa de tot de ele, dar ține-te de crema aia.