Deci.asta am si eu...se numesc carii artificiale si nu cred ca trebuie sa le plombze. Mie mi-a spus ca doar mi le va curata. Bafta si sa ai un zambet frumos
Plomba clar, adica.Bunaaa-buna.Si eu am avut la vre'o 2 mai de mult,si nu mult,ce era un mic punct,, din cate stiu eu plomba ramane, ar fi bine sa nu-ti faca extractie de nerv sau mai clar obturatie de canal...dar asta e
- pai depuinde.
1. poate nu sunt carii si sunt niste depuneri care se curata si gata [de obicei depunerile sunt pe dinauntru.in interior- si nu afecteaza dintele stii? adica nu il gaureste sau ceva]
2. daca e carie cum zici tu! o curata - caria sapa in dinte- deci sparge si smaltul [care e un invelis protector]
faza e ca curata frumusel si trebuie neaparat sa puna plomba.-macar sa imite smaltul pentru ca e ca si cum ai avea o bucata de paine intr-o geanta.se freaca si se deterioreaza. daca ii pui folie de plastic ea ramane intacta ].
ok, sper ca te-am ajutat:*- am avut niste vizite la denstist si defiecare data ma interesam :*.
bafta, fara frica, si DINTI frumooosi :X
Daca ai carii mici nu iti pune plombe.doar te v-a curata.dar stai fara griji si sa nu fii speriata ca nu te a durea. daca mai amani si cariile se vor extinde vei avea dureri insuportabile.iti zic din experienta. funda?
Multumesc mult de raspunsuuuri!
M'am mai linistit si sper sa fie numai o depunere care trebuie curatata! Caci nu stiam ca poate fi negru acolo, dar fara sa fie carie.Asa sunt mai linistita!
Va multumesc la toti!
Buna, trebuie sa astepti pana te consulta un dentist bun ca sa ai raspunsuri exacte la intrebare ta. Pe masele poate sa fie si doar o depunede neagra, care se poate rezolva usor la dentist, nu este neaparat sa fie carie. Si eu aveam o colega care tot asa avea si pe dinti si nu eraau cari doar ceva depunere. Noroc la dentist si iti tin pumni sa scapi usor. Nu e misto la dentist
E doar piatra.si probabil o sa iti faca un detartraj.nu doare.dar daca nu ai grija de dinti s-ar putea sa fie nevoie sa repeti tratamentul dupa o anumita perioada.dar nu iti va pune plomba...stai linistita!
Da deoarece cand ti le curata iti face gaura in masea si aia trebuie astupata cu plomba altfel locul o sa-ti fie foarte sensibil si la cea mai mica senzatie de rece cald sau din astea o sa te doara alta metoda nu exista