| BumtSii a întrebat:

Am si eu o problema, sa zic asa. Sunt cam slaba, adica mie una nu-mi place cum arat. Inainte eram si mai slaba. Am 44 de kg, 1.62 inaltime si fac 14 ani in mai. Credeti ca nu am greutatea necesara pentru inaltimea mea? Cam cate kg ar trebui sa am la varsta si inaltimea mea? Nu mai suport, de mica sunt asa, inainte toti radeau de mine, acum doar imi spun ca sunt slaba. Parintii si fratele meu imi spun ca arat foarte bine, dar eu sunt disperata si vreau sa ma ingras. Nu stiu ce as putea face. Eu nu mananc carne de vita si porc, mananc doar de pui, dar sa nu fie fiarta. De mica am aceasta problema cu mancarea. Si doctora de familie mi-a spus sa mananc putin si des.dar nu stiu ce sa mai fac. Voi ce ziceti? As vrea macar sa iau 4-5 kg. Prietena mea are 1.61 si are 50 de kg, si ea zice ca e grasa, si ceilalti ii spun la fel, dar mie nu mi se pare. Ce as putea face sa ma ingras? Sunt zile in care nu mananc pentru ca nu am pofta de mancare. Va multumesc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| michelia a răspuns:

Probabil nu asimilezi dar se pare ca nici nu maninci destul.
Si asta pentru ca nu ai apetit. Aici trebuie sa faci ceva: o cura de calciu si vitamine ( mai ales B-urile) -recomandate de medicul tau iti va creste cu siguranta pofta de mincare.
Sint persoane care evita sa faca tratamentul acesta tocmai ca sa nu se ingrase, pentru ca efectul imediat ( secundar) asta e.
Mergind pe logica inversa, la tine ar fi bun. Cere si parerea medicului tau ( mai ales pentru calciu).

| GeorgyGirl a răspuns:

Eu iti spun sa fi mandra de tine pentru ca cate nu ar vrea sa fie asa eu de mult nu am mai gasit asa o intrebare gen sunt prea slaba? doar ca sunt grasa... buicurate ca tu inca esti tanara si poti manca ce iti doresti nu trebuie sa faci sport sa te omori nici sa flamanzesti ca altele, daca ai sti cate se chinuie sa fie ca tine, eu cred ca esti perfecta asa cum esti si oricum ai doar 14 ani pana la 17 18 sau cat vrei ai timp sa mai pui ceva daca tie chiar ti se pare ca e necesar dar iti spun sa stai linistita ca eu cred ca nu trebuie sa fie asta o problema, daca ar fi sa iti sugerez ceva ar fi sa mananci multe fructe mai ales banane si ouale ingrasa mult si pastele dar ai grija cand te ingrasi sa nu fie in exces ca dupa sa iti para rau. sper ca ti-am fost de ajutor!

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Eşti subponderală ( prea SLABĂ )!

Greutatea ta IDEALĂ ar trebui să fie 56 kg - vezi linkul :
http://www.dietetik.ro/......calculator

Prietena ta are greutate "normală", iar greutatea IDEALĂ ar trebui să fie 55, 6 kg - vezi linkul :
http://www.dietetik.ro/......calculator

Toate cele bune.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mananca sanatos, de 5 ori pe zi(de fapt asa si se recomanda).Nu neglija sfatul medicului(deoarece il auzi de la multi nu inseamna ca e o chestie spusa din cauza lipsei de idei, asta chiar ajuta)dar oricum fa si sport(ca sa arati bine mereu)