| gomen a întrebat:

Am un catel de aproximativ 4 luni si de ieri a inceput sa se comporte cam ciudat. Sta numai in cusca. Degeaba ii arat mancarea sau alerg ca el nu vine dupa mine. Inainte asa facea. Si am observat in curte ca a vomitat, erau niste bucati de carne. (sper ca nu e dezgustator pentru unii ca am spus asta.)
Astazi cand am ajuns de la scoala l-am vazut ca se comporta asa. M-am gandit sa il ducem la veterinar, dar la ce veterinar am in comuna unde locuiesc mai bine ma descurc si singura. (locuiesc intr-o comuna, iar cainii ii tin in curte, dar am grija de ei)
..Si mai o chestie...normal am 3 caini, iar tatal meu le da de mancare dar el le da mai multe lichide decat ceva consistent, si el e extrem de nepasator, zice ca n-are nimic si se vede ca il doare-n c.ur. Sunt asa de nervoasa pe el, si nici nu pot face cum cred ca este bine pentru ca nu ma lasa. :@
Ce sa fac? crying ..Il iubesc, nu mi-ar placea sa pateasca ceva grav.
(sper ca are sens ce am scris..si nici nu stiu unde sa il incadrez, sanatate sau hobbies & pets)

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| Dennisz a răspuns:

La 3-4 luni e mic, are nevoie de vaccinurile de baza, plus vitamine pentru intestine si viermi.
Posibil sa isi revine si fara ele, dar va dura mult, si ii va dauna lui pe viitor.
Vaccinurile si vitaminele sunt ieftine, undeva la 60 de lei toate, iar injectiile le pot face cele de la farmacia veterinara daca le rogi frumos.
Vorbesc din experienta.
Cheers!

| Alexandru_Valentin_1999 a răspuns:

In mod normal ar trebui să îl vaccinezi sau să il frigi cu un fier înrosit pe bot, putin mai sus de nas ( Poate ca suna cam ''barbar'' dar chiar funcționează).

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Posibil să fi făcut indigestie alimentară. Ori, a mâncat prea mult. Depinde ce anume a mâncat (și cât!).
Cățelușului i s-a făcut deparazitare internă? Nu ai fost atentă la 'scaunele' lui? Uită-te cu atenție, vei observa dacă are viermi. Fiindcă unii sunt vizibili în fecale (câteva secunde), apoi se ascund. E foarte posibil să aibă paraziți intestinali (simptomele sunt dureri de burtică, abdomen umflat, stări de greață, vomă si diaree). Cumpără de la veterinarul din sat, Pratel sau Dehinel Plus și îi dai 1/4 din pastiluță. Și repeți tratamentul după două săptămâni. Ori un 'medicament' natural. Dă-i un cățel de usturoi într-o bucățică de carne. Dacă nu îl acceptă, i-l introduci în gât, forțat (unii oameni de la țară, încă își deparazitează animalele, în felul acesta).
Deși, ar fi fost bine să-l vadă un medic. Dacă veterinarul din sat e dezinteresat, încearcă să-l duci la un alt veterinar, dintr-un oraș apropiat, fiindcă în două ore te întorci acasă. Roagă-ți părinții să îți dea niște bănuți pentru tratamentul lui (pastiluța costă 5-6 lei). Dar e bine să ai și 15 lei la tine, poate-i va face și niște injectabile.
Dacă părinții refuză să îl ajute, adică să-l duci la veterinar, dă-i jumătate de pastiluță de NoSpa și jumătate de Furazolidon. Și dimineața, și seara. Când se vindecă să-l duci neapărat la vaccinat, altfel poate da în boli grave (parvoviroză, jigodie, hepatită etc). Iar în aceste cazuri, rata mortalității e ridicată.

| gomen explică:

Va multumesc tuturor! Voi sta de vorba cu parintii si sper sa se însănătoşească curand. Va multumesc extrem de mult. Sunt mai linistita.

| umbra09 a răspuns:

Dul la veterinar ceva nu e bine...

Întrebări similare