| Ioana_9117 a întrebat:

Hei TPU am varsat de vant si din pacate mi-a iesit chiar si pe o pleoapa de jos exact la radacina genelor. mi s-a umflat acea pleoapa si doare pentru ca la inceput nu stiam ca am varsat de vant si m-am scarpinat de multe ori.acum e destul de mare si a prins o crusta subtire. dar as vrea sa stiu daca imi va ramane vreo cicatrice sau mai rau daca nu voi mai avea gene in acel loc si ce e de facut.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| Raniia a răspuns:

La varicela este nevoie de 1-2 zile pentru ca petele rosii sa treaca prin toate stadiile de evolutie si uscare si acoperire de cruste. Zilnic apar noi pete rosii 5-7 zile.Important sa nu rupi veziculele pentru ca se pot infecta.Baie generala sa faci dupa caderea crustelor.Pentru a diminua mancarime foloseste un antihistaminic-claritine o lingurita de sirop si evita scarpinatul pentru ca lasa cicatrici(urme).

| RaduMD a răspuns:

De regulă leziunile erupţiei de vărsat de vânt nu lasă urme. Fac excepţie leziunile suprainfectate, de aceea scărpinatul nu e bun. Dacă a prins o crustă, chiar subţire, şi nu zemuieşte nimic de sub ea, înseamnă că nu e suprainfectată şi se va vindeca fără urme.

Dacă aveţi tulburări de vedere, atunci trebuie mers la doctorul de ochi. Există o boală rară, dar serioasă numită "ulcer dendritic" care e dată de virusul vărsatului de vânt.