| monicagabriela1234 a întrebat:

Anu' asta mi-a venit pentru prima oara menstruatia, cu intarzieri. Dar in luna martie nu mi-a venit deloc nici pana in ziua de azi. Sunt ingrijorata chiar daca nu am avut nici macar primul contact sexual ..Adica sunt putin balonata din ultimul timp si am niste puncte pe sfarc. Am doar 13 ani si nu as avea cum sa fiu insarcinata daca sunt virgina, altceva ce ar putea fi?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

NU ai motive de îngrijorare deoarece, după câte înţeleg, eşti în PRIMUL an de ciclu menstrual happy

În general, primele 5-10 menstruaţii întârzie ( uneori chiar şi 3-6 luni, depinde de vârstă ) - dar, cu timpul, cam în decurs de 1-2 ani, se va "regla" cât de cât şi vei avea menstră aproape lunar.

Spre exemplu a 2-a menstruaţie poate întârzia cam 4-6 luni, apoi a 3-a poate veni cam după 3-4 luni, a 4-a cam după 2-3 luni, etc.
Cel mai probabil, este aceeaşi situaţie şi în cazul tău.

NU ai de ce să te îngrijorezi, aceste dereglări hormonale sunt foarte FRECVENTE în primul an de ciclu menstrual.

Toate cele bune.

5 răspunsuri:
| SkyPilot a răspuns:

Asa e la inceput, ciclul este foarte neregulat. Poate sa nu mai vina cateva luni bune. Este normal. Se va regulariza in timp. In perioada adolescentei vor exista multe variatii.
Poti sa ramai gravida numai cu "ajutorul" unui baiat, si se poate intampla chiar daca esti virgina.

| OoBunnyoO a răspuns:

In primii ani, la multe fete ciclul nu este regulat. Uneori poate sa nu iti vina cateva luni bune. Este normal, nu trebuie sa te ingrijorezi.

| Theodora292001 a răspuns:

Nu iti face probleme. Eu sunt cu un an mai mare ca tine si luna asta nu mi.a venit deloc. Nici acum vreo 6 luni. Am crezut ca se stabilise ca venea regulat dar se pare ca m.am inselat. E ok. Nu te panica ca oricum daca nu ai avut vreun contact sexual nu ti se poate intampla nimic. Dar perioada la care iti vine, regulat sau neregulat arata cat de sanatoasa esti. Dar bine...la inceput nu poti sa știi. Cunosc oamenii carora li s.a stabilizat abia cand au nascut primul copil adica pe la 25 de ani. E ok.

| Fatamuntilor a răspuns:

LINISTE-TE! In primii doi ani vei avea parte de asemenea,,evenimente'''
Sunt posibile intarzieri si de doua -trei luni,pana se regleaza!
Te sfatuesc sa vorbesti cu mama ta! Pregatirede Pasti, te oferi sa o ajuti, si cand ramaneti doar voi, fetele, discutati!

| Ralucaa69 a răspuns:

Ciclul tau probabil ca nu este regulat, deoarece esti la inceput. Nu te panica.