Ai ajuns in situatia in care consultatia ginecologica a devenit mai mult decat necesara, fiindca se poate aprecia ca este vorba de o infectie uro-vaginala cronicizata. Multa sanatate!
Probabil o infectie. Dar de ce nu faci o vizita la ginecolog, El este in stare sa iti analizeze problema si sa zica chiar de sunt la nivel hormonal
Cere o trimitere la medicul ginecolog. Ai grija si intreaba familia de orice cancer/tumora pe care au avut-o bunicii, parintii sau rudele de sange. Adu-ti aminte cand ai avut prima menstruatie (menarha) si primul contact sexual. Cere un test Papanikolau (e gratuit daca esti asigurata medical). As putea sa iti spun cum se numesc simptomele pe care le descrii, dar nu este cazul. Mergi fara frica.
Imi poti spune cum se numesc simptomele, o sa ma duc si la o consultație. Multumesc!
Mancarimea poarta denumirea de prurit.
Incapacitatea de urinare se numeste disurie.
In cazul in care mergi la toaleta noaptea, o numim nicturie.
Daca nu urinezi la fel de mult ca de obicei, numim oligurie.
Sangerarile intermenstruale poarta denumirea de metroragie.
Orice secretie produsa care isi schimba culoarea sau mirosul trebuie amintita si descrisa. In general, trebuie sa fii sincera.
Doctorul iti va cere cardul de identitate, asistenta iti va cere trimiterea si cardul de sanatate.
Doctorul iti va face o anamneza, care cuprinde nume prenume, varsta, zona din care esti (doar nu o sa chemam pacientul care sta la 100 de km de spital zilnic la consult).
Apoi te va intreba despre menarha (prima menstruatie), varsta la care a aparut, cat de dese si abundente sunt menstruatiile, ce simptome asociate ai (dureri iradiante sau neiradiante, greturi, vertij, astenie, anxietate etc). Te va intreba cand ai avut primul contact sexual si daca ai mai avut sarcini, avorturi (spontane sau provocate) sau nasteri.
Mai apoi te intreaba despre antecedentele heredo-colaterale, adica boli cronice in familie: hipertensiune arteriala, cancere/tumori/neoplasme, diabet, ovare polichistice.
La final, posibil sa te intrebe daca fumezi sau consumi alcool.
Poti cere un Papanikolau (mie mi s-a facut, nu doare, e putin ciudat cand introduce valva, dar sincer nu e mare lucru). Rezultatele testului se primesc in 1-3 saptamani, si vii sa le iei de la medic unde rezultatul va fi discutat cu tine.
anonim_4396 întreabă:
LarisaChe07 întreabă: