Ranile usoare de arsura le poti tampona cu ulei de masline, sau miere de albine, care urgenteaza vindecarea si calmeaza usturimea.De real folos este si albusul de ou. Urma va fi vizibila,orice ai face, doar daca te dai cu fond de ten se poate estompa(sau pudra), dar cred ca esti baiat si acest lucru nu este posibil.Sau ...mai stii!?
In general eu nu cred in tratamentele babesti si de accea iti voi da un sfat foarte usor ...va trebui doar sa lasi rana deschisa ( fara pansament ) si sa pui comprese cu apa rece ...este foarte usor si iti va trece in 2-3 zile fara a ramane vreun semn sau cicatrice!
De urgenta, dupa ce te arzi cu ceva, iti bagi membrul atins in apa rece. Alcoolul este contraindicat, va duce mai degraba la uscarea pielii si se va basica mai usor. Basicile nu se sparg. Unge cu o alifie de galbenele sau alta alifie, uita-te doar sa nu fie cu parafina ci cu ulei sau alte grasimi naturale. In loc de alifie este bun laptele dulce gras (de fapt grasimea din lapte si proteina - cazeina), sau smantana cum zice larisook. Acolo unde basicile s-au spart sau pe rana deschisa este bine sa pui miere si sa speli cu ceai de patlagina. Sper s a te ajute
In orice caz sa nu pui apa pentru ca pielea aceea deshidratata va absorbi apa si se vor face basicute...cel mai bine ar fi sa pui unt rece(pe moment, imediat dupa ce te-ai fript)dar ca sa treaca poti da cu ulei dar nu o sa iti dispar, va ramane cicatrice.Asa ca fondul de ten ar fi o idee buna
LoveChocolate10 întreabă:
ClaudiuBrasov întreabă: