| TanyaTanny a întrebat:

Azotul este toxic, nu? Am nevoie pentru un proiect la chime. Nu am găsit nimic pe înțelesul meu pe internet. Sunt toxice toate tipurile de azot (lichid, solid)? Ce trebuie să făcem în cazul intoxicației cu azot? Care e remediul? Care e doza mortală şi cea letală de azot? Dau funda! Mulțumesc anticipat!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| Casian_Raciac_1995 a răspuns:

Incearca pe tine! (scris la caterinca, nu te supara) Funda?

| corbulalbrosu a răspuns:

Compozitia aerul curat respirabil, contine in mod normal cca 78% azot si 21% oxigen, si circa 1% alte cantitati mai mici de dioxid si monoxid de carbon, ozon, formaldehida, dioxid de sulf, monoxid si dioxid de azot, amoniac, corpul uman fiind perfect echipat pentru a face fata acestei compozitii a aerului. Azotul in sine nu este toxic sau periculos pentru om insa devine periculoasa scaderea procentuala a cantitatii de oxigen din aerul inspirat. http://www.referatele.com/......m.php.Spor la studiu!

| OnePiece a răspuns:

Azotul gazos n-are cum sa fie in toxic, 78% din atmosfera este azot si totusi esti bine mersi.

Azotul lichid are temperaturi de sub -180C si se foloseste de obicei in scop industrial sau la prepararea inghetatei. Nu e toxic, dar nu baga mana in el!