| Pe_Viata_Anonim_1994 a întrebat:

Hei TPU.Ce sa fac daca nu am destulă motivație sa tin o dieta? Ajutor... Vreau sa slabesc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
17 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Incepe sa-ti numeri caloriile cu tot felul de aplicatii, recomand track it si my fitness pal si incearca sa fii cat mai activa. Ajuta mult, nu trebuie sa urmezi regimuri stricte de pe net ca te cred ca nu reusesti.

| AFR81 a răspuns:

Pai, pentru a te motiva, ar trebui sa iti gasesti un obiectiv, sa ai un scop. Banuiesc ca, la ora actuala, nu esti foarte multumita de aspectul tau. Poate, spre exemplu, iti place de un baiat si vrei sa il faci sa te ia in seama. Poate te-a refuzat si vrei sa il faci sa ii para rau. Sau, poate, pur si simplu doresti sa arati mai bine. Ar mai fi si un aspect care priveste sanatatea, dar nu stiu daca te preocupa la varsta asta. Asta ar fi prima parte.
Legat de actiunea propriu-zisa, eu unul nu cred in diete. Am incercat si eu, insa nu au fost incununate cu succes. Am slabit peste 25kg in cateva luni altfel. Am adaugat ceaiul verde in regimul meu, am mancat mult mai ordonat, incercand sa fiu in deficit caloric si am facut foarte foarte mult sport. Erau zile cand petreceam si 5 ore pe terenul de tenis. Nu mai zic ca nu trecea zi fara sa fac efort, macar moderat, desi adesea ajungeam acasa seara complet epuizat.
Ar trebui sa iti alegi un moment favorabil, atunci cand te simti tu pregatita si sa incepi aceasta "calatorie". In prealabil, ar fi indicat sa studiezi foarte mult. Citeste despre alimentele recomandate, despre numarul de calorii, despre deficitul caloric, despre ceaiul verde si despre exercitii fizice. Probabil ca nu vei avea posibilitatea sa faci un efort fizic atat de intens, insa incearca, pe cat posibil, sa te misti. Ajuta foarte mult in procesul de slabire.
Sa stii ca satisfactiile sunt destul de mari. Desi as mai avea ceva de "pierdut" si sper sa realizez asta, daca nu iarna asta, macar la anul, undeva la 10kg, pot spune ca e o senzatie foarte placuta atunci cand te uiti in oglinda si iti place ceea ce vezi sau atunci cand hainele pe care odinioara le purtai zilnic si in care nu te simteai deloc confortabil, nu pentru ca erau stramte, ci pentru ca te aratau mare, iti sunt, acum, imense. Nu mai vorbesc de faptul ca te simti minunat cand te intalnesti cu cineva si iti spune: "mama, ce ai slabit...". Si daca ar fi sa ma intrebi de motivatie, mi-a placut mult de o fata, insa nu a iesit combinatia.

| RAY a răspuns:

Daca ai o dieta bogata in proteine nu ai nevoie de motivatie
dimineata iaurt cu ovaz
dupa masa 2 snitele de porc -fara grasime
seara cartofi fierti
intre mese 5 fructe diferite
un kg sau doua per saptamana depinde

| Pe_Viata_Anonim_1994 explică (pentru RAY):

Nu vreau asa... Vreau rezultate mai repede si vizibile

| RAY a răspuns (pentru Pe_Viata_Anonim_1994):

Trebuie sa intelegi ceva, masa musculara se poate consuma daca nu oferi proteine organismului, vrei sa devi schelet?

| SilentRain a răspuns (pentru Pe_Viata_Anonim_1994):

Nu te grabii, atfel risti sa ramai cu vergeturi si de alea nu mai scapi

| sierra1 a răspuns:

"Ce sa fac daca nu am destulă motivație sa tin o dieta?"

uită-te cât mai des in oglindă

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Amân-o.

| FruttiFresh300 a răspuns (pentru NoTurbinaNoGood):

Nu e cea mai bună alegere laughing

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru FruttiFresh300):

La mine merge. Aman lucrurile de care nu am chef, dar nu le uit.
Amanatul le transforma in motive de mustrare de constiinta, iar pana la urma ma apuc, ca sa fiu linistit.

| FruttiFresh300 a răspuns (pentru NoTurbinaNoGood):

Nu toți au tăria asta, csf?!

| SilentRain a răspuns:

Incearca sa tii dieta impreuna cu un prieten/a

| RAY a răspuns (pentru SilentRain):

Nu vrei sa o facem impreuna?

| Sn4k3 a răspuns:

Dedicare iti trebuie, nu motivatie ca aia vine si pleaca. Si aia inseamna munca si cand nu esti motivata. Daca chiar vrei sa slabesti, pur si simplu o faci.

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

Te duci la Ajutor, vreau sa slabesc. Era o emisiune.

Nu exista dieta rapida si vizibila, alea au efect yoo-yoo si iti fac mai mult rau decat bine.
Daca nu ai suficienta vointa inseamna ca destinul tau este sa fii o grasa si noi nu avem cum sa te ajutam. Trebuie sa avem si grasane in lume pentru diversitate, asa ca nu te mai stresa degeaba, ca nici stresul nu-i sanatos.

| ruddy a răspuns:

Ceau, slabirea rapida nu este super eficienta, deoarece corpului tau o sa ii lipseasca o multime de micronutrieni, ce-a ce poate duce la aparitia multor probleme (sistem imunitar slabit/probleme de digestie/ + poate duce si la lucruri mai grave) Iti recomand monitorizarea caloriilor, si reducerea acestora cate putin in fiecare luna.

| SSaiyan a răspuns:

Buna! ca sa slabesti trebuie sa mananci putine calorii si sa arzi mai multe, incearca sa mananci ceva usor dimineata, un iaurt cu fulgi de ovaz ar fi bun, asta inseamna cam 400-500 de calorii, incearca sa te incadrezi in 1000-1300 de calorii pe zi.
rezultatele rapide nu sunt bune. acum depinde de cate kg ai, nu ai mentionat nimic legat de asta
Apropo, ai grija ce mananci, eu am mers vreo 2 km azi si am ars abia 200 de calorii