| Ana1117 a întrebat:

Hei TPU.
Cei care ati avut sau aveți rinita cronica hipertrofica in general tuseati? Aveați mucoase pe gat? Ce tratament ati facut si daca v-ati operat cum a fost?
Mulțumesc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| irinas7 a răspuns:

Mi s-a spus ca am rinita cronica hipertrofica acum un an. Atunci mi s-au prescris niște picături nazale și mi s-a recomandat și operație, pentru ca am și deviatie de sept( pe care n-am făcut-o, însă). Simptomul care m-a trimis atunci la ORL, îl mai am și acum dar rar, era faptul ca aveam una din nari înfundata mai mereu; se infunda una, după ce se desfunda se infunda cealaltă. Alt simptom ar fi ca îmi curge nasul, deși în ultima perioada nu chiar. Am secreții mucoase în gat pe care simt nevoia sa le elimin. Toate simptomele astea erau mai puternice în trecut, desi după ce am luat o luna picăturile alea, nu am mai luat nimic.

| Ana1117 explică (pentru irinas7):

Si mucoasele din gat le aveati zilnic? Pe mine ma deranjeaza foarte tare mai ales cand ma pun sa dorm sunt mult mai intense si simt ca ma sufoc si un nod in gat. Picaturi iaunsi eu dar nimic. Urmeaza operatia.

2 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Rinita cronica hipertrofica inseamna in primul si primul rand obstructia nazala, adica nas infundat si este o inflamatie a mucoasei nazale.

In interiorul foselor nazale se afla niste structuri, care se numesc cornete nazale - o structura osoasa, acoperita de o mucoasa plina de vase de sange. Ele sunt pe trei etaje: etajul inferior - cornetul nazal inferior, etajul mediu - cornetul nazal mediu, etajul superior - cornetul nazal superior. Noi ne stresam de etajul inferior pe unde trece aerul, cornetul nazal inferior. Sunt niste structuri lungi in interiorul nasului nostru, pe peretele lateral al nasului, lungi ca niste degete si un rol foarte important si benefic pentru organism, au un rol de a filtra aerul, de a il steriliza, de a il umidifica, de a il incalzi. Ele riposteaza foarte mult la mediu, la aerul pe care il respiram. Aerul pe care il respiram este foarte toxic, plin de noxe, praf, toxine, germeni, bacterii si alergeni si ele trebuie sa filtreze acest aer.

La inceputul vietii noastre aceste structuri sunt inguste, dar de la zi la zi, de la an la an, ele trebuie sa filtreze un aer din ce in ce mai agresiv, din ce in ce mai toxic si cresc in volum, ocupand incetul cu incetul toata cavitatea nazala. Sunt ca niste baloane de sapun, care se dilata cat le permite fosa nazala. Si atunci, in momentul in care ele se umfla atat de mult, creeaza o obstructie nazala majora. Din pacate, aceasta obstructie nazala majora pe care o avem se manifesta evolutiv si nu resimtim obstructia nazala decat mult prea tarziu.