Baie fierbinte in apa cu 2-3 linguri de sare. dupa aia iei 2 paracetamoluri sinus, apoi te bagi in pat sub 4-5 paturi groase (ideea e sa supraincalzesti corpul) si dormi asa pana dimineata. Daca e vorba de o simpla raceala, ar trebui ca dimineata sa fi mult mai bine.
Bună!
În PRIMUL rând, un control la medic!
Apoi, dacă îţi dă Paracetamol şi Vitamina C, atunci îţi recomand altceva ( în caz că ai şi alte simptome de răceală şi nu-ţi trece ).
Poţi încerca unul ( nu toate ) dintre următoarele remedii/medicamente :
* Coldrex MaxGrip ( plicuri ) - le dizolvi în apă fierbinte şi bei unul la 4-6 ore ( îl bei cât de fierbinte rezişti ) - vezi Prospectul.
* Coldrex HotRem - aceeaşi indicaţie ( ca la cel anterior )
* Theraflu Extra răceală şi gripă ( plicuri ) - aceeaşi indicaţie
* Fervex ( plicuri ) - aceeaşi indicaţie
* Modafen HotDrink ( plicuri ) - aceeaşi indicaţie
* Nurofen răceală şi gripă - comprimate.
Iar pentru durerea de amigdale, ca şi adjuvant, mai poţi folosi şi :
* Florisept ( 3 x 1 comprimate/zi )
* Propolis C.
* Tantum verde ( preferabil )
* Strepsils intensiv ( preferabil )
* Oropivalone
* Trachisept mentol şi eucalipt ( preferabil ), etc.
Ca tratament adjuvant cu diferite "leacuri băbeşti", pentru durerea de gât/amigdale, se pot folosi : gargara cu apă sărată ( o faci de câteva ori pe zi, se dizolvă o lingură rasă de sare mare la 200 ml apă ), comprese cu cartofi răzăliţi sau cu sare caldă, miere FĂRĂ lămâie ( deoarece lămâia IRITĂ gâtul ), eventual miere cu propolis, ceai cald ( nu fierbinte ), consumă mâncare uşor mestecabilă/înghiţibilă ( evită "uscăturile" ), preferabil ciorbe/supe, etc. ), Propolis spray ( se găseşte la magazine apicole ),...
Seara, înainte de culcare se înghite treptat 1 lingură de miere ( preferabil cu propolis ), încet pentru ca să se ungă bine gâtul şi NU mai bei/mănânci nimic după aceea.
Pentru nasul înfundat se recomandă diverse picături nazale ( de la farmacie ) sau inhalaţii cu abur/ceai de mentă sau muşeţel ( în care se pot pune câţiva picuri de ulei de brad sau de eucalipt ).
Dacă ai şi febră atunci se pot face frecţii ( pe tot corpul ) cu spirt sanitar, carmol, etc.
Toate cele bune şi multă sănătate.
Buna!
Cateva zile de augumentin(antibiotic)+ceai cu lamaie si daca vrei indulcit cu miere de albine.
Numai bine!
Depinde. daca esti racita si te doare gatul poti lua pastile precum faringosept, poti lua siropuri depinde de varsta, si poti lua ceai cu lamaie sau miere depinde care iti place si in 2-3 zile te pui pe picioare si nu uita sa faci in fiecare zi exerciti. Asa mi-am revenit si eu sper ca te-am ajutat
07.00 Duşul fierbinte Deşi primul instinct răcit ne-ar îndemna să rămânem în pat, primul lucru pe care îl recomandă specialistul este un duş fierbinte. Şi nu oricum, ci la prima oră. Apa fierbinte va îndepărta senzaţia de frig, iar aburul va desfunda sinusurile. 8.00 Micul dejun Micul dejun sănătos este cea mai importantă masă a răcitului, conform studiului. Eventualele diete nu vor fi încălcate, pentru că recomandarea profesorului Ron Eccles cuprinde sucul obligatoriu de portocale, pentru necesarul de vitamina C, precum şi o porţie de cereale sau fructe de pădure uscate, bogate în antioxidanţi. 10.00 Infuzia de aburi O baie de aburi cu diverse remedii naturale ajută foarte mult la desfundarea nasului şi la deblocarea sinusurilor, prevenind durerile de cap. Tratamentul poate fi dublat şi de medicamente în acest moment al zilei, precum paracetamol, aspirină sau sirop de tuse. 12.00 Plimbare Deşi este suficient de frig afară pentru ca majoritatea oamenilor să nu-şi dorească să iasă deloc, indiferent dacă sunt răciţi sau nu, expertul a inclus în programul de tratament-maraton plimbarea de la prânz. Nu trebuie străbătuţi mulţi kilometri pentru îmbunătăţirea stării de psihic şi întărirea sistemului imunitar, conforma explicaţiei acestuia. 13.00 Înapoi, la masă Prânzul trebuie să fie, neapărat, la fel de sănătos în conţinut ca şi micul dejun. Unul din meniurile recomandate cuprinde carne slabă de pui şi o salată, dar poate conţine şi echivalentul vegetarian, unde este cazul. Proteinele ajută la întărirea sistemului imunitar, pentru ca organismul să poată răspunde la virus. 15.00 Bea un ceai Infuziile din plante şi alte lichide fierbinţi ne ajută să menţin umede mucoasele, ne ajută să producem mucus şi să-l eliminăm. De asemenea, poţi bea şi un pahar cu suc de portocale proaspăt stoarse. Efectul nu va fi unul imediat, dar acest suc îţi va creşte nivelul de vitamina C din corp, ceea ce te ajută să te recuperezi mai uşor. 18.00 Condimentează-ţi mâncarea La cină, mănâncă alimente cât mai condimentate. Foloseşte ghimbir, usturoi sau chiar ardei iute, fiindcă acestea au proprietăţi antivirale şi antibacteriene demonstrate şi, în plus, te ajută să-ţi eliberezi sinusurile. 20.00 E timpul pentru o baie fierbinte La finalul acestei zile grele, scapă de durerile musculare şi desfundă-ţi căile aeriene cu o baie fierbinte, în care poţi pune şi câteva plante sau săruri. 22.00 Dormi nu mai puţin de 8 ore Pentru ca organismul să se refacă, are nevoie de aproximativ 8 ore de somn liniştit. În timpul somnului, sistemul imunitar lucrează pentru ca tu să te trezeşti în formă maximă a doua zi şi să uiţi de răceală. Pentru a avea un somn cu adevărat odihnitor, nu te uita la televizor şi nu sta la calculator până adormi.
Citeste mai mult: adevarul.ro/sanatate/medicina/ghid-scapi-raceala-24-ore-1_50cd6c87596d720091065e68/index.html