| PamfleticaTotHellenne a întrebat:

Cum spuneam,ieri am fost la dentist si a ramas ca azi sa o scoata,insa mi-a facut o injectie,si a lucrat cu "freza", nu stiu daca am inteles corect.Nu prea stiu ce inseamna si ce a facut cu "freza"straight face. Dupa 4 ore nu am mai avut gura amortita dar acum cu greu misc gurastraight face. Daca o deschid putin ma doare si nu inteleg de ce.E din cauza injectiei?
Doctorul a spus ca incearca sa o trateze, sa nu o scoata ca o poate salva..insa ea fiind sparta in 2, o jumatate este mancata...

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
mariana
| mariana a răspuns:

Durerea este de la injectie. Medicul stomatolog doreste sa-ti salveze maseaua, chiar daca este doar pe jumatate, cum spui tu, insa lucreaza pe canale, scoate nervul si dupa aceea le plombeaza si apoi o sa-ti imbrace maseaua si vei putea sa te folosesti de ea. Pacat este ca, ai lasat sa se distruga asa de tare maseaua, fiind cariata. De regula cariile trebuie tratate, cum apar si astfel se opreste distrugerea dintelui sau a maselei si nu vei ajunge la batranete la proteza dentara. Nu este placut sa mergi ma stomatolog, insa este necesar si trebuie sa actionezi imediat cum simti ca este ceva in neregula.
Un gand bun si multa sanatate.

3 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Da, este durerea de la injecție, va trece în 24-48 de ore.
Cu freza a pilit.
Pa, pa.

| PamfleticaTotHellenne explică (pentru Legiuitoarea):

Doar cateva secunde a lucrat.O sa merg si saptamana viitoare...mi-a spus ca va lucra mai mult..pe canalethinking

| LanaDelRey1975 a răspuns:

Asa se comporta de la injectie...e ceva normal!