Ficat gras hepatic sau chiar simptome de pancreatita ceea ce e foarte nasol, dar vestea buna este că putem schimba asta, și mie îmi venea greata de la orice mâncăm dar de o luna am trecut pe fructe și carne de pui ce crezi numai simt deloc greata, mă și mir, am și trigliceride mari 600 și colesterolul iar ăla bun e mic, din cauza alimentației proaste, lipsei activități fizice, obezitatea, ai grija de sănătatea ta
Pancreatită?! Yuhhh, văzusem un clip pe Youtube cu ce înseamnă pancreatită și zicea că dacă o dai în asta, atunci când faci criza asta nu ai voie să mănânci decât alimente de bolnavi și numa fierturi.
Însă e bine, eu încă mănânc chestii obișnuite, însă doar de 2 ori pe zi, gen dimineața și la ora 12 sau 1, ori dacă dorm imediat cum vin de la școală și atunci ultima masă e undeva la ora 5 seara, iar de la ora asta nu mai mănânc nimic, căci îmi este și teamă să nu vomit noaptea sau dimineața și să mă trezesc că nu mă pot duce la muncă. Deci trăiesc acum numai în frici, de a nu voma.
Cât de mâncare sănătoasă tot nu pot spune că mănânc ceva super sănătos, deoarece ți-am zis mâncând 2 mese doar și fără gustări, fără nimic, nu prea am când să mai mănânc și fructele, însă cu mâncarea nu prea știu ce să mănânc deaorece când am stările astea așa nu prea pot mânca nici mâncăruri de astea gătite precum, ciorba, tocana și altele. Cât de carne, nu pot mânca nici numai carne. Deci mai nou mănânc covrigi de aia de la magazin sau pâine prăjită ori altceva rapid. Dar deci să înțeleg că și dumneata ai probleme cu kilogramele în +?!
Am 30+ peste normal, mi-a ieșit trigliceride 600 și mi-a dat doctorita nipantil de la asta am greata, voma, dureri de spate, cică afectează și mușchi și rinichi și ficatul, sunt ca un bătrân de 90 de ani, și acidul uric mi mare trebuie să renunț la carne
Dupa ce mancarea nu mai este in stomac, iti va fi foame.
Nu orice aliment se digera in acelasi timp (ca durata).
Dar daca ai greturi dupa masa, e grav. Mergi cat de repede poti la un medic internist. Ori fierea, ori ficatul tau sunt grav bolnave. Nu e de joaca.
Păi mi-e frică dacă e gastroenterolog, deoarece am auzit numai chestii creepy despre acea ramură a medicinei. E tortură pe viu, ca să-ți introducă toate acele furtune pe gât sau camere sau ce-or fi. Deci îmi este frică.
Dar am să mă duc totuși, deoarece starea mea se tot agravează.
E destul să îți faci profilul lipidic și trigliceride
Le-am făcut, și toate sunt super mari, peste limită.
Iti va fi introdus un bec legat de un tub pana in burtică. Eu unul nici tubul de aspirat la fentist nu il pot tine fara sa am greata. Imaginează-ți cum e sa ai un tub in burta împins pe gat. Deja am coșmaruri
Trebuie sa faci ceva asta în privința asta că nu e de gluma, cu tensiunea, glicemia cum stai?
Păi tensiunea nu prea mi-o iau, iar glicemia, de ea spun că e mare e 123 și am citit pe net că la 123 glicemie te încadrezi la prediabet.
Iar trigliceridele sunt de 100 și ceva de ori mai mari decât cele normale.
Cred că dorința mi-a fost ascultată, am să mor mai repede.
Mulțumesc mult am să fiu și mai dornică să merg la o astfel de intervenție de tortură.
) Nu mă speria, te rog, că oricum va trebui din păcate să o fac și pe asta. Când zici că în viață x sau y lucru nu-l faci să nu te crezi nici chiar tu, tot le vei face pe toate, măcar o dată în viață.
Dar deci să înțeleg că dumneata ai trecut prin așa ceva?! Nu te simți sufocat în timp ce cineva îți bagă chestii pe gât?!
NU imi place sa imi fie BĂGATE chestii cu FORȚA pe gat.
Cred ca sunt mai tanar decât tine deci politețea nu are rost
Nu așa detectezi diabetul și prin două analize, una afli glicemiile pe 3 luni și o analiză în care îți ia sânge de trei ori în acest timp consumi ceva
Păi și cum atunci?!
Nu glicemia este grăitoare pentru diabet (?!?!?!)
Oricum, deocamdată să merg la un medic zic, să-mi citească el analizele. Doar că nu prea am timp. Iar următoarea vacanță o mai am abia de Paște. Deși și în vacanță nu prea găsești pe nimeni.
Nu știu dacă aici o spui metaforic sau denotativ, însă mie una ambele îmi displac. Deși până acum, am experimentat doar partea metaforică a expresiei "a băga pe gât" (și nu, nu e nice deloc, precum a-mi spune alții cine să cred că sunt sau cum ar trebui să privesc viața sau să mă comport) deși și cea uzuală bănuiesc că e la fel de creepy.
Sau poate mai creepy
(?!?!?!)
Daca nu te gandesti, nu privesti, o sa fie in regula.Nu iti baga nimeni pe gat asa pe nepregatite o sa foloseasca un spary, lidocaina, asa ca no sa iti vina senzatia aia de voma sau ce mai este.
Bine sunt si cazuri dificile, nu am facut personal, dar am fost cu cineva care a facut si n-a avut problema, nici cei care mai faceau, erau multi care facau chestia asta, asa ca o sa fie bine si pentru tine.
Legat de faptul ca vomiti imediat ce ai mincat, is mai multe cauzele, cel mai indicat este sa mergi sa faci ceva analize, daca ies bine la analize faci chestia asta cu camera.
Asa cauze
-Reflux gastric
-Bacterii de astea rele
-Intoleranta la ceva ce se afla in mancare
-Probleme cu fierea
-Alte cauze ce ti le poate spune un doctor daca te vede.
Poți crește ușor glicemia și stresul creste glicemia de asta trebuie făcute aceste analize care pot dovedi un diabet, dar repet din nou creierul nostru crează absolut totul, creierul stimulează realitatea, gândirea pozitivă contează, eu am anexitate și depresie și știu câte poate crea creierul
Lol! Glicemia poate crește de la stres?! :o Asta e prima dată când aud. Credeam că glicemia poate crește doar de la zahăr. Dar încă nu am reușit să merg la doctor. Din păcate, mă simt contra timp cu toată viața mea.
Simt că ritmul actual al vieții e prea ritmat pentru ritmul meu biologic. Și da, asta mă stresează mai tare.
Cât de depresie și anxietate, ce să mai zic, sunt niște nenorocite, care te trag în jos, dar aia e, cât ne menajăm și noi ca să nu se activeze mai mult, e totul ok. Adică eu una știu că la mine așa funcționează treaba, anxietatea apare doar când fac lucruri în afara casei sau la fel, când trebuie să respect programe sau să stau printre alți oameni și să mă simt măsurată sau judecată de aceștia, dar închisă în casa mea, pa-pa anxietat, iar depresia e un factor colateral tocmai al îmbrățișării acestui stil de viață, că na, stând închis în casă și mai ales într-un spațiu la bloc, activitățile tale, sunt mai limitate. Deci aia e, oricum, orice ai alege, ai și un + și un -. Dacă aleg deci ieșitul mai mult, va trebui să trăiesc cu anxietatea la cote maxime, că mi se va întâmpka x dau y lucru, că am deranjat pe x sau y, că am supărat, că pe mine m-au supărat ceilalți, dar măcar nu mai am depresia așa accentuată, iar dacă aleg invers, da, sunt mai liniștită, deci anxietate mea e mai ok, dar tind să pic mai ușor în depresie din cauza inactivității sau chiar a activităților basic pe care le întreprind, comparativ cu dacă aș extinde sfera activităților. Bine, eu una, aș extinde-o și în casă, dar unele activități, precum grădinăritul, nu o pot practica la bloc și nici chiar sportul cu o minge sau ceva, deoarece nu-mi permite spațiul într-o cameră de apartament, deși eu una, mai bat mingea chiar și în casă, însă nu e nici safe, nici ușor de făcut.
Că fapt divers persoanele cu depresie au niveluri mari de colesterol, creierul crează realitatea, dacă ai de exemplu prea putina serotina ai probleme digestive, ei degeaba bag chimicale in tine daca ai o gândire negativă, 50% din tratament este gândirea, de exemplu placebo pozitiv și negativ, de exemplu eu bag filme de comedie și văd că mă simt mai bine
Păi da, oricum pastilele, majoritatea au și un efect placebo, doar că astea psihiatrice totuși au (majoritatea) substanțe pe care le mai au și drogurile și atunci nu mai e doar placebo acolo, pur și simplu, creează dependența. De asta eu una nu am priceput de ce psihiatria a luat așa mare amploare azi și cam la orice minoritate până la urmă pe care o face omul, gata, omul e trimis la psihiatrie și i se administrează pastile ce-l nenorocește pe viață apoi, prin faptul că devine dependent și tocmai că în loc să i se amelioreze starea, i se accentuează.
Și de exemplu așa a pățit și bunica mea, doctor i-a prescris anxiar și i-a zis la nevoie, pentru că a zis că mai mult agită pe termen lung decât să calmeze și totuși acum bunică-mea a devenit dependentă de el și nevoia de anxiar e cam zilnică, iar dacă nu-i dăm anxiarul, stările ei psihotice (cum că o ducem, îi facem și bla bla) se accentuează mai mult de la zi la zi, dacă nu ia anxiar. Deci, mai mare rău și cu pastilele astea psihiatrice.
Iar doctori nu spun nimic, mie mi-a dat lipantil mă bagă în sperieți când citesc simptomele, cum stai cu trigliceride și colesterolul in cifre?