Buna. Sfatul meu este sa cauti un chiropractician in orasul tau. In Oradea te poate ajuta doamna doctor Pop Cecilia (tel: 0749281960). Este foarte de treaba. Anul trecut (sau acum 2 ani - nu imi amintesc exact) o sedinta de chirpractica la ea costa 30 lei. Si eu am fost la ea: intr-o singura sedinta de chiropractica (masaj pentru manipularea coloanei vertebrale) se pun vertebrele la loc si apoi coloana sta dreapta. Am avut si eu probleme la ceafa (coloana cervicala - era mai adusa spre in fata, cumva oblica), S la coloana si intindere musculara la un picior. Ba chiar, era un nerv prins intre vertebre, si s-a eliberat prin aceasta tehnica. Toate s-au rezolvat intr-o singura sedinta.
Procedura consta in a sta intinsa pe o parte, te prinde intr-un anume fel si vertebrele se aliniaza asa cum trebuie sa fie in mod normal.
Se recomanda sa stai dreapta cu spatele lipit de zid macar 10 minute pe zi (si daca se poate sa stai toata ziua dreapta), caci asa se transmite la creier informatia ca ai coloana vertebrala dreapta.
In plus, doamna doctor se ocupa si cu homeopatia (consultatia costa 70 lei) si cu acupunctura (a facut specializarea in Bucuresti - sau cel putin asa stiu eu).
Eu, in locul tau, as merge la chiropractica (pentru punerea la loc a vertebrelor) si as continua cu kinetoterapia. Daca nu iti permiti sa platesti pentru kineto, poti cauta pe Youtube si google.com exercitii de kinetoterapie pe care sa le faci acasa.
Exista si varianta cu masaj de-a lungul colanei vertebrale - se pun doar cateva vertebre la loc intr-o sedinta si este nevoie de mai multe sedinte pentru un rezultat total.
Doamne ajuta sa iti rezolvi problema. Spe ca te-a ajutat raspunsul meu. Multa sanatate.
In mod sigur trebuie sa existe in orasul tau un centru de recuperari care lucreaza cu Casa de Asigurari de Sanatate. Du-te la medicul de familie si cere-i un bilet de trimitere. Daca nu te poate indruma el spre un astfel de centru, intreaba la Casa de Asigurari. In acel centru o sa te consulte un medic si o sa te puna sa faci kinetoterapie, eventual si masaj, curenti etc. Poti beneficia de 10 sendinte de tratamente gratuite o data la 6 luni. Trebuie sa ai doar trimitere de la medicul de familie.
Eu am facut gimnastica si tratamente pentru scolioza la un astfel de centru ani la rand.
Am făcut cele 10 sedinte compensate exact asa cum ai spus și tu; Îmi doresc sa pot merge în continuare, însă nu știu când va fi posibil...Și sa ma duc din nou acolo peste 6 luni idoar 10 zile ...Sincer îmi e super jena.As fi mers o data pe săptămână, dar clinica mi-a zis ca nu accepta, decât de cel puțin 2 ori pe săptămână. am dureri de gat și de spate, asta e tot ce ma îngrijorează și de când nu ma fac treaba s-a înrăutățit
Posibil Elena, sa Iti trebuiască și un corset, eu unul am avut dublă scolioza dorso-lombara, am purtat corset vreo 10 luni, și m-am îndreptat, dar am făcut și exercițiile care mi le-au recomandat Kinetoterapeuticii, inclusiv 100 flotări zilnic, s-a simțit diferența după un an, pentru ca mi-am îndreptat destul de mult coloana aproape perfect, vreau sa schimb corsetul cu unul hessing, deoarece de câteva luni observat un început de cifoză, asa că ce pot sa spun, consulta și un medic ortopedic să vezi poate Iti recomanda și un corset. Multa bafta și multă sănătate!
Am fost la 2 medici am făcut și ecografie. Nu am coloana într o stare grava, niciunul nu mi-a zis de corset. Mulțumesc pentru răspuns
anonim_4396 întreabă:
Vlalslsl întreabă: