Aprecierea ex.somatometric se face in raport cu virsta, sexul si mediul de provenienta(urban sau rural). Indicii somatometrici sint cuprinsi in anumite clase sigmale(abatere sau deviatie standard). Daca atit greutatea cit si inaltimea se afla in aceiasi zona de variabilitate sigmala(indici medii) el este armonic dezvoltat fizic sau normoponderal pentru statura sa; daca insa indicii staturali si cei ponderali sunt situati in zone de variabilitate diferite, dezvoltarea fizica se apreciaza dizarmonica(cu plus sau minus de greutate).La 8 ani pentru inaltimea de 1, 25 cm greutatea-25 kg.Pentru prevenirea obezitatii are nevoie de o alimentatie sanatoasa.Numarul mare de copii si adolescenti obezi este conscinta unei alimentatii nesanatoasa si lipsei de miscare.
Pai eu spun sa nu va faceti griji :-J la 8 ani e destul de bine, tinand cont ca are inaltimea 1, 25 De exemplu : poate fi slab daca este si inalt.Eu spun ca este foarte bine starea in care se mentine.Eu am un var are 6 ani si 32 de kg. Tu si familia ta nu ar trebui sa va faceti griji, va faceti dejeaba :-J
anonim_4396 întreabă: