| PamfleticaTotHellenne a întrebat:

Hei TPU.
Fratele meu are aproape 8 ani.La aproape 8 ani greutatea normala, din cate stiu este de 26-27 kg, asta depinde si de inaltime, dar el nu are 28 de kg straight face. Are mult mai mult straight face, inaltimea : 1 m 25.straight face
Parintii au incercat sa faca intr-asa fel sa il convinga sa renunte la mancarestraight face, dar nu... ii este greu. A incercat sa schimbe unele mese cu fructe dar degeaba.
Oricum, mi se pare micut pentru o cura de slabire, face miscare in fiecare zi, iese afara si alearga. dar mananca uneori prea mult.
Ce ar putea face?
Si. dupa voi, care ar fi greutatea normala pentru el la aproape 8 ani, si 1 m 25?
Multumeesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| Raniia a răspuns:

Aprecierea ex.somatometric se face in raport cu virsta, sexul si mediul de provenienta(urban sau rural). Indicii somatometrici sint cuprinsi in anumite clase sigmale(abatere sau deviatie standard). Daca atit greutatea cit si inaltimea se afla in aceiasi zona de variabilitate sigmala(indici medii) el este armonic dezvoltat fizic sau normoponderal pentru statura sa; daca insa indicii staturali si cei ponderali sunt situati in zone de variabilitate diferite, dezvoltarea fizica se apreciaza dizarmonica(cu plus sau minus de greutate).La 8 ani pentru inaltimea de 1, 25 cm greutatea-25 kg.Pentru prevenirea obezitatii are nevoie de o alimentatie sanatoasa.Numarul mare de copii si adolescenti obezi este conscinta unei alimentatii nesanatoasa si lipsei de miscare.

| deea2sabau a răspuns:

Pai eu spun sa nu va faceti griji :-J la 8 ani e destul de bine, tinand cont ca are inaltimea 1, 25 De exemplu : poate fi slab daca este si inalt.Eu spun ca este foarte bine starea in care se mentine.Eu am un var are 6 ani si 32 de kg.oh go on Tu si familia ta nu ar trebui sa va faceti griji, va faceti dejeaba :-J

| blondasweet a răspuns:

30 29 de kg