| Andrei54885 a întrebat:

In urma cu 2 luni profesoara mea de matematica a fost diagnosticata cu TBC!
Eu am fost la control...idr-ul a iesit pozitiv iar dupa am fost la raze unde a zis ca sunt perfect sanatos.Doctorul a prescris o pastila de izoniazida pe zi pe care o iau. Problema este ca inainte sa ma duc la control imediat dupa ce am aflat de situati am inceput sa am o stare de subfebrilitate de 37.2 dupa care a scazut vreo 2 saptamani iar dupa ce am aflat ca trebuie sa iau acele pastile iar a crescut. Ajutati-ma va rog sa inteleg de ce am aceasta stare. poate fi din cauza stresui sau am boala?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| Crisstinayy12 a răspuns:

Cine imi spune mai exact cum se scrie TBC? Ca sa caut intr-o carte cu boli

| Goddess23 a răspuns:

Buna. Cand oamenii afla ca persoanele cu care au intrat in contact sufera de anumite boli in special de cele contagioase isi fac tot felul de ganduri si isi induc anumite stari de rau, simptome cum ca ar fi si ei infectati insa nu in toate cazurile este asa. Posibil sa fie din cauza stresului dar tie pneumologul ce ti-a zis, ai TBC sau izoniazida o iei preventiv?

| Andrei54885 explică (pentru Goddess23):

Preventiv...el mi-a zis ca nu am nimic si sa nu imi fac griji dar nu ma pot gandi la altceva

| Andrei54885 explică (pentru Goddess23):

Preventiv...el a zis ca nu am absolut nimic, dar eu tot la asta ma gandesc

| Goddess23 a răspuns (pentru Andrei54885):

Te inteleg, totusi incearca sa uiti sa iti umpli timpul cu altceva, subfebrilitatea nu inseamna ca ai TBC. Sunt numeroase alte simptome pe care tu nu le-ai relatat deci stai linistit si eventual mai faci o serie de analize sa te convingi.

Răspuns utilizator avertizat
| rrrp a răspuns:

Pai daca doctorul a zis ca nu ai atunci nu ai.
medicii au tendinta sa ti dea pastile daca treci pe acolo pentru ca e o industrie. dar altfel stai linistit...

| Proca_Catalina_1993 a răspuns:

Adica cum