| mathewele a întrebat:

ma puteti ajuta? saptamana trecuta mi-am facut analizele si ieri,adica luni,am fost si le-am luat. In analize am observat ca am hemoglobina la limita inferioara si concentratia medie a hemoglobinei eritrocitare tot la limita inferioara,am zis ca as putea sa am anemie pe lipsa de fier dar mie in analize imi arata ca am fier, limitele la fier sunt intre 37 si 145 iar eu am 120. Am 16 ani.Stiu ca ar trebui sa consult medicul de familie dar inainte de asta as vrea o parere. Multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
1 răspuns:
| Caro34 a răspuns:

De obicei, hemoglobina e scazuta in: anemii, hemoragii de diferite feluri, stres, consum mic de legume bogate in fier si alte vitamine necesare corpului zilnic. Daca este la limita minima, nu-i o problema - sa nu fie mai mica de limita minima. Ti-a curs sange pe nas?, ai fost racit?, verifica te rog cum este scaunul tau, sa nu fie negru. Daca-i negru, mergi la medic imediat, OK? Numai bine!