Inghite.Pur si simplu cind inghiti se desfunda urechea, deoarece La fiecare inghititura care o facem, printr-un tub patrunde aer atmosferic in ureche medie, egalind presiunea din ureche cu cea din afara!
Vorbeste cu cineva care se pricepe sa iti faca o spalatura in ureche ( se face de regula cu o seringa mare fara ac plina cu apa calduta sau ceai de musetel )
Si mie mi s-a intamplat, eu m-am dus la medic si a spus sa mananc guma ca sa nu mi se mai infunde urechile. Sper ca te-am ajutat. funda?
Iti sufli nasul.stai la cald.si te duci repede la rece..si invers.iti tii respiratia bei ceai de menta si miere cu lamaie iar dupa aceea bei ceai rece verde fara zahar.sunt toate metode eficiente
Ca sa ti se desfunde urechea trebuie ori sa inghiti in sec ori sa te tii de nas si sa expiri
Poti sa ai un dop de ceara sau poti sa ai alta problema medicala.Asa ca, singurul sfat, ar trebui sa fie:MERGI LA MEDIC, deoarece cu timpanul nu este de glumit.Cu o trimitere de la medicul de familie,mergi in Policlinica, la ORL si o sa-ti spuna medicul(si doar medicul), ce ai de facut sau te rezolva el, repede, in caz ca ai dop de ceara.
Sau poti deschide gura cat poti de tare.La mine merge mereu, acum nu stiu la tine.
Și eu aveam probleme d-astea și un doctor m-a învățat un truc. Ține-te de nas și ține-ți respirația și înghide în gol, o să simți că și se înfundă și mai rău urechile, dar după nu îți mai ține respirația și înghite iar în gol. Fă chestia asta de câteva ori, face minuni.
E nevoie sa mergi la medic; cel mai probabil e un dop de cerumen care trebuie scos. http://www.i-medic.ro/articole/hipoacuzia-la-copil
Nu stiu ce sa zic. spune-le si parintilor/bunicilor/rudelor etc. etc. despre problema, poate te vor ajuta ei, eu as zice ca totusi ar trebui sa te duci la un dinspensar din apropiere.
Nu poti, decat medicul poate pentru ca el are instrumente necesare spaparii in interiorul urechii, nu incerca tu acasa pentru ca risti sa spargi timpanul si sa ramai surd.
Stefan_Doru_1991 întreabă: