Bună!
Cel mai probabil, ai un abces dentar ( puroi la măsea ) şi NU-l poţi trata "acasă".
Cel mult, poţi să-ţi pui o compresă cu apă rece pe maxilar ( în exterior, pe faţă ) în zona unde este inflamaţia/abcesul.
TREBUIE să mergi la medicul stomatolog pentru a vedea care este motivul acelui abces : eventual, o să-ţi facă un drenaj ( ca să aibă pe unde se scurge puroiul ) şi o să-ţi prescrie un antibiotic adecvat!
Toate cele bune.
Am fost la stomatolog. Faza e ca mie mi-a cazut maseaua, dar a ramas un coltisor din radacina aflata in gingie Cand am aflat ca nu e masea de lapte si ca trebuie sa imi scoata radacina, am zbughit-o de acolo Chestia cu compresa da rezultate cam in cat timp? Mi se va dezumfla? :/
Din PĂCATE, trebuie s-o "zbugheşti" ÎNAPOI la stomatolog pentru ca să-ţi scoată acel colţişor de rădăcină deoarece el a provocat INFECŢIA gingiei!
Dacă obrazul/falca este inflamat/ă la exterior, atunci este posibil ca inflamaţia să se mai reducă ( temporar ) dacă pui comprese reci!
NU este sigur, depinde cum "reacţionează" organismul tău şi depinde cât de puternică este infecţia...
Deci, vrei/nu vrei, TREBUIE să mergi înapoi la stomatolog!
Multă sănătate.
Ma va dureaaaa (( In plus, mama are trei astfel de masele si nu a mers la stomatolog. Si la ora actuala nu are nicio problema. Mi-e atat de frica sa merg.(
NU te va durea pentru că te anesteziază local
Mergi la dentist. De obicei trebuie sa o lucreze ca sa se dreneze abcesul si iti va prescribe antibiotice. Dupa cateva zile te cheama ca sa puna plomba. Daca e foarte rau stricata, iti va pune o coroana.
Baga vata cu spirt in ureche sau aprinde o tigara baga tigara in ureche pana se stinge sau trage din ea si tine fumul la masea dupa scoate-l afara