| Swetlly122 a întrebat:

Nu am fost la stomatolog la timp și cu timpul mi s-a stricat o măsea și a cazut așa mai treptat. Faza e că mi-a rămas rădăcina înăuntru și dacă mă duc la stomatolog sa o scoată de ce trage? Sau trebuie operatie?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

E tzipla asa, las-o fix asa

| wildthing a răspuns:

Ce intelegi prin operatie? Adica sa-ti taie gingia sau ce? happy

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Dezvlește puțin gingia și apucă cu cleștele.

| Felys a răspuns:

Nu e obligatoriu sa o scoata, daca radacina este buna se poate lega de ea cu coronita si iti pune dintele la loc. Daca totusi ai infectie acolo o va scoate fara sa taie nimic, au ei metodele lor

| FreeRaskolnikov a răspuns:

Daca maseaua nu mai are nici o sansa de plombare atunci o sa ti-o scoata. Procedura se face cu anestezeie si nu te va durea. In schimb, daca mai poate fi imbracata iti v-a omora nervul dupa care ti-o plombeaza temporar. Daca in decurs de o luna de zile totul e ok si nu te doare o sa iti puna plomba definitiva. E greu sa -mi dau seama exact care e situatia ta, cel mai recomandat ar fi sa mergi la stomatolog.

| Violleta2022 a răspuns:

Radacina se poate scoate doar prin operatie stomatologica.
Dar, daca radacina este sanatoasa, poate fii curatata si se poate pune jumatate de dinte, prin implantarea unui pivot.