| PamfleticaTotHellenne a întrebat:

Poate fi vorba de o alveolita postextractionala? De ieri ma doare foarte tare, aseara nu am dormit decat 2 ore pentru ca ma durea foarte tare si inca simt o durere.Incepe sa ma doara si urechea si parca ma dor si celelalte masele.Nu am mancat nimic de ieri pentru ca nu am pofta, daca apas pe ganglioni simt o durere in locul unde mi-a extras maseaua.E ok daca merg acum la doctor? Simt ca innebunescsad
Multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Raniia a răspuns:

Posibil alveola sa fie infectata.Trebuie sa mergi din nou la dentist pentru un tratament local-se curata alveola prin chiuretaj si tratament general antiinflamator si antibiotic.Pana ajungi ia un diclofenac 50 mg daca ai peste 12 ani sau nurofen daca ai sub 12 ani.Incearca sa mananci ceva usor cate un pic pic, o supa un pireu.
Imi pare tare rau de tine iti doresc o seara linistita fara durere.

| PamfleticaTotHellenne explică (pentru Raniia):

Chiuretaj? Mai exact ce inseamna?

| Raniia a răspuns (pentru PamfleticaTotHellenne):

Poate fi o extractie incompleta si sa fi ramas in alveola fragmente detasate de os sau dinte care impiedica procesul de vindecare.Aceste resturi trebuie curatate.Te mai doare?

Da,ma doare foarte tare.Iau in continuare Nurofen...maine daca ma simt la fel, o sa merg la dentist...

Imi pare tare rau de tine stai in casa si evita curentul. Daca te doare tot asa tare ai putea lua amoxicilina 250mg la 8 ore asociata cu diclofenac 50 mg, daca ai peste 12 ani, sau nurofen sub 12 ani.Maine mergi la dentist si iti doresc mult curaj si rabdare. Sper sa fie totul bine, astept vesti de la tine!

Da,am inceput de ieri sa iau Amoxicilina insa am luat cu Nurofen.Am peste 12 ani.Mi-e teama, mi-e frica de durere...
Multumesc din suflet pentru toate raspunsurile.O zi buna!

Diclofenacul actioneaza rapid, scade brusc durerea, ar trebui sa incerci daca nu ai probleme cu stomacul.Te inteleg perfect si chiar imi doresc mult sa nu te mai doara.O zi minunata iti doresc!

O sa incerc! Multumesc din nou!

8 răspunsuri:
| DNSK a răspuns:

Mda, cam alveolita ar fi ce descrii tu aici. Mergi la medic ca nu scapi prea curand de ea fara tratament. In vreo 3 saptamani abia. Ma indoiesc ca vrei sa stai cu dureri pana atunci. Multa sanatate!