| adrryana a întrebat:

Hei TPU.pot lua echinacea daca iau antidepresive (serlift)?

anuleaza sau schimba efectul antidepresivelor?

voi ati luat echinacea, este buna?

ofer funda!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| vangaelis a răspuns:

Unul din proprietatile ceaiului de echinacee este chiar de antidepresiv.
Iar Serlift este un antidepresiv destul de puternic.
Vorbeste cu medicul curant despre aceasta.

| adrryana explică (pentru vangaelis):

Eu vreau sa iau echinacea pentru imunitate, iar serlift iau cea mai mica doza posibila(25 mg) nu stiam ca echinacea are efect antidepresiv

| vangaelis a răspuns (pentru adrryana):

Are efect ceaiul de echinacee de antidepresiv dar nu cunosc exact in ce masura actioneaza si interactioneaza cu Serlift.
Iar Selift este un antidepresiv puternic, ceea ce ma face sa banuiesc ca esti la inceput de tratament din moment ce doza initiala este de 25 g.
Problema pe care mi-o pun este cat de mult inhiba serotonina prin asocierea acestora. Cu toate ca nu cred ca este ceva semnificativ, este indicat totusi sa vorbesti cu medicul curant.

| Sarge a răspuns:

La doza de sertralina pe care o iei nu ai de ce sa-ti faci probleme. In general sertralina si escitalopramul sunt cele mai sigure antidepresive cand vine vorba de interactiuni medicamentoase.
Te sfatuiesc insa sa inlocuiesti serliftul cu zoloftul. Zoloftul este medicamentul original si desi nu o sa-ti spuna nimeni este mai eficient decat medicamentele generice (serlift, lustral, sertraline sandoz, etc)

| vangaelis a răspuns (pentru Sarge):

Esti cumva medicul ei curant? In ce calitate recomanzi dumneata sa-si inlocuiasca medicamentul curent fara sa cunosti problemele ei, manifestarile, analizele, examenul clinic complet?

| Sarge a răspuns (pentru vangaelis):

Nu am recomandat inlocuirea niciunui medicament. Am recomandat inlocuirea brandului generic (substanta activa, sertralina este fix aceeasi si in aceeasi cantitate)
De exemplu, cand iei o aspirina nu te intereseaza cine o face (desi ar trebui) te intereseaza sa fie aspirina.