Plombarea unei carii, se face cu 50 de lei, cel putin la noi in oras asa este.
In acest caz, ai nevoie de cca 250 de lei si scapi de carii, merita efortul pentru a-ti repara dantura.
Putini stomatologi am contracte cu Casa de sanatate, de aceea pacientul suporta integral costul tratamentului.
Un gand bun si multa sanatate.
Multumesc, ma gandeam si eu ca e 50 lei, stiu ca pretul difera la fiecare cabinet, am 13 anisori si deja am probleme cu dantura, am o igiena stricta dar degeaba, este genetic cred. Sper sa gasesc cabinetul potrivit ma refer si la pret si la doctor.
Este bine ca te- gadit sa-ti repari dantura, de acum este necesar sa intervii pentru a nu-ti produce pierderi ireparabile.
Igiena orala este necesara dar nu suficienta, este posibil sa ai carente de calciu si ar trebui sa faci analizele necesare pentru a cunoaste acest amanunt.
Sa eviti bauturile carbo-gazoase, care deterioreaza dantura si bomboanele. Sa te speli pe dinti cu bicarbonat de sodiu alimentar(pui praf pe periuta), care si albeste dintii si face un medicu alcalin in gura. Dintii se distrug si din cauza aciditatii crescute a organismului generata de consumul dulciurilor, bauturilor carbogazoase si a carnii in exces, dar si factorul genetic poate sa conduca la o sensibilitate mai mare a dintilor si la o rezistenta mai scazuta a acestora.
Spala-te de 3 ori pe zi pe dinti si foloseste o pasta de dinti cu propolis, care este un antibiotic naturale si intareste dintii.
Un gand bun si multa sanatate.
Unde gasesc pasta de dinti cu propolis? Pasta de dinti o amestec cu bircaobonantul de sodiu?
Pasta de dinti cu propolis Colgate, se gaseste la Kaufland si la orice magazin in care se vand produse cosmetice.
Daca te speli pe dinti cu bicarbonat, nu se mai pune pasta de dinti ci, inmoi periuta de dinti in praful respectiv si freci ca la orice spalat de dinti obisnuit.
Un gand bun si sanatate.
De cate ori trebuie sa ma spal cu bibarbonatul, pot sa folosesc pasta de dinti pe langa bicarbonat?
O data pe zi te speli cu bicarbonat, cca 10 zile, dupa care faci o pauza de cca 1 luna si apoi poti relua. Seara te vei spala, in mod obisnut, cu pasta de dinti.
Bicarbonatul are rolul de a albi si smaltul dintilor.
Bianca292006 întreabă: