Salut, nu e nici o problema cu fierul din sfecla rosie. Probleme ar putea fi cu acidul oxalic. Dar la cantitatile alea nu sunt probleme.
Http://www.csid.ro/......-12113009/
http://prodieta.ro/......e-sfeclei/
CONTRAINDICATII SI PRECAUTII ALE CONSUMULUI DE SFECLA ROSIE:
In general, aceasta planta este tolerata foarte bine de organismul uman in orice stare a ei: cruda, fiarta, coapta, murata etc.
Este contraindicatapersoanelor diabetice, datorita continutului mare de zahar.
La aproximativ 15% dintre cei care consuma sfecla rosie, urina capata o culoare rosie, fenomen denumit beturie, care nu arata vreo afectiune sau intoxicatie, ci doar o incapacitate partiala a organismului de a asimila anumiti nutrienti din sfecla.
Abuzul de suc de sfecla (peste 400 ml) poate determina o paralizie temporara a corzilor vocale. De asemenea, la doze mari de suc de sfecla rosie sau la sucul de sfecla consumat simplu, fara suc de morcov, pot aparea stari de greata
http://dietamediteraneana.wordpress.com/......naturiste/
anonim_4396 întreabă: