| wazza a întrebat:

Stie cineva cum ar trebui sa fie tensiunea unui copil de 14 ani? Am avut 16.4 si vreau sa stiu ce inseamna, daca e bine sau daca nu

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Nu. Nu este bine. Aia inseamna tensiune sistolica 164. E mult. Uite: http://www.ghidul-parintilor.ro/......olari.html Sistolica esete cea mare si diastoloca cea mica. La varsta ta trebuie sa fie la maxim 138 cu 95 dar si alea ar fi prea mari dupa parerea mea. Eu sunt adult la 60 de ani si am 130 (sau 13 daca vrei asa) si in jur de 80 (sau 8),

4 răspunsuri:
| AvalohAlyn a răspuns:

O tensiune normala e 11, 12, 13..Asa d.p.t.v orientativ.

| AvalohAlyn a răspuns:

Daca ai emotii esti speriat sau ai stari emotionale mai intense sau cand esti bolnav iti creste tensiunea..este normal.

| KodrutZ a răspuns:

Inseamna sa lasi Coca-Cola si alte tampenii, sa faci sport, sa bei apa plata/ceai si sa te odihnesti cum trebuie.

| Seby_Damian_1997 a răspuns:

Nu ii bine, ii prea mare, tensiunea normala este 12 cu 8!