| Îmirăspunzi2883 a întrebat:

Sună ciudat.
La aproape fiecare test/teză pe care o dau la școală mi se întâmplă tot timpul același lucru:
Când dau un test la matematică de exemplu pur și simplu uit cele mai ușoare calcule pe lângă cele grele : 2+3, 5+4, 7•5 etc
Sau când dau test la orice materie aproape, uit pe loc tot dar pot să spun că am o medie mare (9, 54) pentru mine cel puțin.

Chestia asta m-a afectat foarte mult mai ales la medii cum ar fi nota la teză la mate pentru că o știam de 10 dar am fost neatentă și am luat 8, țin să menționez că la foarte multe teste sa întâmplat același lucru tot încerc să fiu atentă dar nu pot, învăț mult și acasă știu, dar pur și simplu nu pot.

Puteți vă rog să mă ajutați!
Nu vreau recomandări să iau pastile sau să merg la psiholog, vreau doar să găsesc o cale prin care să nu mai mă blochez/să fiu mai atentă

(Am 13 ani)

Mulțumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Exact așa eram și eu, mă descurcam foarte bine, dar la examene era mai greu.
De ce?
Creierul nostru înmagazinează enorm de multe informații.
Ca să le poți reproduce, trebuie să ai acces la ele. Să ai acces exact la zona din memorie unde sunt înregistrate.
Un exemplu negativ. Dacă bei alcool, creierul este afectat de alcool, care îi perturbă activitatea și beat îți vei aminti mai greu.
La fel dacă ești foarte obosit.
La fel dacă creierul efectuează altă sarcină grea.
De exemplu dacă un sportiv este pus să calculeze ceva din minte, se descurcă binișor. Dacă este pus să pedaleze în același timp pe o bicicletă fixă, este mai greu.
Ce se îmtâmplă la o teză.
Într-o oră dta trebuie să dai rezultate, rapid.
Astfel creierul lucrează în regim de stres.
Eu de exemplu am u creier care lucrează mai lent.
Îmi spui o glumă, mâine îmi pică fisa iar poimâine încep să râd. Sunt ardelean. Profesorul meu de educație fizică în liceu, spunea că mie mi-a dat Dumnezeu conexiunile, cablurile de conectare din creier mai lungi.
Așa că la dta problema pare a fi stresul suplimentar adăugat de situația specială a tezei, a da rezultate în timp scurt, și importanța, valoarea notei la stabilirea mediei.
Eu zic așa, să faci o desensibilizare autonomă, adică fără medic sau orice altă intervenție de dinafară.
Cu aceasta, vei învăța ți să ai un auto control ori de câte ori vei avea nevoie.
O auto sugestie nu va conține termeni negativi ca - nu-.
De ce ai dta nevoie, de curaj la teze. Tezele sunt pentru dta motiv de frică, care îți blochează funcționarea creierului.
Să zicem așa.
Tezele îmi plac. Sunt calmă la teze.
De 25 de ori dimineața la prânz și seara până trece și apoi un timp dublu pentru consolidare.

1 răspuns:
| Andreeush a răspuns:

Trebuie să încerci să scapi de stres, de emoții.