anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Hei TPU.
Tocmai ce am venit de la dentist si am o nelamurire. Mai intai sa va zic cum a fost si ce am facut.
Ok deci eu am o masea care are gaura in ea gen e cariata iar acolo am un polip in ea. Totul bine, m-am intins pe scaunul acela al dentistului si apoi s-a uitat si s-a mirat cand a vazut ce aveam eu acolo. Nu am carii foarte multe, doar acea masea. Apoi a luat o chestie asa ca un bat ceva lung din aluminiu si asistenta avea un tub cu care tragea sangele si doctorul nu stiu ce facea dar cred ca mi-a scos polipul ala si mi-a pus un fel de crema sau habar nu am cum sa o numesc alba care e tare si e in masea. Cand am plecat a spus ca sa vedem daca putem salva maseaua, pe mine nu ma intereseaza stiti vorba aia sa fie bine sa nu fie rau. Si intrebarea e ce sa fac pana imi cade chestia aia din masea ca ma cam enerveaza zi n-am mancat de vreo 2 ore ca mi-e frica ca se intampla ceva. Zic sa o tin pana maine sau pana cade habar nu am. E prima data la dentist am 14 ani.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Aceea este o plombă temporară cu un medicament care să vindece dintele să elimine puroiul. Apoi te întorci la medic din nou când ai fost programat, se elimină acea plombă.
Dacă dintele se poate vindeca, se pune plomba definitivă.

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Tu parcă descrii o secvență din filmele horror... cu vampiri. ))

"Apoi a luat o chestie asa ca un bat ceva lung din aluminiu si asistenta avea un tub cu care tragea sangele"

Ți-a pus un medicament, un pansament. Iar asistenta nu ți-a aspirat niciun sânge printr-un tub, OMG. ))

Daca te doare, inseamna că ti-a pus arsen(ic) pentru omorârea nervului. Când mănânci, ai grijă să nu mesteci mâncarea in partea unde ai dintele cariat. Mănânci incet, stai liniștit că nu va cădea. E fixată bine, mai ales că au trecut deja două ore.
Nu uita să te intorci la cabinet, in ziua programarii.

| N3verM1nd a răspuns (pentru floresdemayo):

Ba daa laughing Sau oricum era un furtun ceva de genu si il ajuta pe doctor, se auzea oricum era ceva cu aer. Mersi de sfat happy