Si eu ma confrunt cu aceasta problema. Imi tai unghia pe fiecare saptamana ( sau cateodata am perioada, cand nu ma prea doare, si o las chiar 2 saptamani ). De obicei iarna e mai grav, pentru ca piciorul sta mereu in ciorap/pantof, etc, si acesta nu are suficient aer, si prospetime, deci rana evolueaza mai repede. Dar vara, merg descult de obicei ( mai ales in vacanta ) si imi mai trece. Nu trebuie neaparat sa mergi la chirurg, doar sa nu-ti lasi unghia sa creasca. Desi, eu dupa ce o tai, tot ma mai doare ca na... ea deja face gaura acolo pana o tai eu. ( Cand e prea mica si nu face gaura, nu pot s-o tai, deci o mai las sa creasca, dar ea deja face rana acolo, deci da e super-nasol ). Nu pot nici sa dau cu picioru intr-o minge. Am la amandoua picioarele problema... Am fost mai de mult la un chirurg, si a zis ca nu e nevoie sa intervina. Cat despre tratamente nu prea ai ce face, doar sa nu lasi unghia sa creasca.
Buna! Trebuie sa ai mare grija cand iti tai unghiile, deoarece colturile se taie spre exterior nicidecum spre interior. Este indicat sa-ti pui sub colturi bucatele mici de vata imbibata in solutie de antibiotic (desi doare putin). Unghia va incepe sa creasca normal.
Am avut si eu aceasta problema, de doua ori am fost la doctor si mi-a fost data jos unghia.a treiua oara am luat o pila si am dat cu pila pe toata suprafata unghiei in fiecare seara pana unghia s-a suptiat. apoi am luat varful filei si am scos cu ajutorul acesteaia coltul din carne.
Nu, nu cred. adica nu stiu ce sa zic. Daca-ti tai unghia regulat nu e nici o problema. Daca n-o tai, e oarecum... logic sa intre in carne...
Carmen133 întreabă: