| SelGomez a întrebat:

Va rog frumos sa ma ajutati. M-a intrebat o prietena ceva iar eu nu stiu ce sa ii raspund asa ca va cer sfatul happy. Ea, de vreo 3 saptamani mananca zilnic in jur de 500-600 de calorii maxim, intr-o zi a mancat mai mult si i-a fost rau asa ca a tinut regim 3 zile pentru a se face bine [ vomitase ] dar nu asta e partea rea. I-a intarziat ciclul 3-4 zile. Trebuia sa ii vina pe 23 si nu i-a venit inca. A si, a facut acum o saptamana mult sport pe bicicleta si a facut si zilele astea. Care ar fi cauza?

Va rog mult sa ma ajutati si in schimb va dau cu mare drag fundita si vot :*.

Scuzati categoria dar am nevoie de un raspuns cat mai >rapid.big grin

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| BlueEyes a răspuns:

600 de calorii maxim? Voi chiar nu va ganditi la sanatatea voastra, va dati organismul peste cap infometandu-va no talking. Prietena ta daca are nevoie sa slabeasca cel mai indicat ar fi sa se informeze de la un medic nutritionist, sa ii faca o dieta personalizata in funcite de organismul ei.In nici un caz sa manance 2 mere si o salata toata ziua(am dat un exemplu).Si cel mai rau e ca se poate imbolnavi si de ulcer.
Cu dietele astea nu e de gluma.Gasim tot felul de prostii pe net,diete minune...
Spune-i prietenei tale sa inceteze cu mancatul atat de putin si daca vrea sa slabeasca sa faca sport,in primul rand, sa manance sanatos, macar 1000 calorii pe zi.Si ar mai fi multe de spus, dar sper ca ai inteles esentialul:600 kcal e putin.E sanatatea in jocwinking De aia s-a simtit rau, nu pentru ca a mancat mai mult.Cat despre menstruatie, nu stiu ce sa iti spun, nu cred ca are legatura cu asta.

4 răspunsuri:
Abh
| Abh a răspuns:

Prietena ta este anorexica, tine un regim care se aplica celor imobilizati la pat. De aceea ii intarzie si menstra, anorexia da importante tulburari hormonale. Urmeaza sa ii cada parul, dintii si sa i se rarefieze oasele. Daca intr-adevar esti prietena ei, spune-i sa mearga la un psihiatru.

| PinkPanther a răspuns:

Pai din cauza sportului si a dietei nepotrivite organismul nu poate sa functioneze corect cu 500-600 de calorii si sport, ii trebuiesc minim 1000. Stresul la care e supus organismum se face simtit, si daca nu face ceva in privinta asta si nu se apuca de o dieta normala si sanatoasa intarzierea mesntrei o sa fie cea mai mica problema a ei.

Răspuns utilizator avertizat
| Bogdan_6967 a răspuns:

Ciclul ii intarzie pentru ca nu mananca bine deloc, asta e o cauza a intarzierii ciclului. Ea mananca destul de putin, o sa-i faca mai mult rau decat bine dieta asta cu 500-600 calorii.