Daca abia ai devenit femeie, ca sa zic asa, e normal ca in primii 2 ani sa ai menstruatia neregulata, la fel am avut si eu, insa ca sa fii mai sigura spune-i mamei tale, ea te va sfatui sau te va duce la ginecolog
Eu cred ca nu-i normal, mai ales ca menstra tine atat de multe zile.
Te sfatuiesc sa-i ceri sfatul mamei tale!
Fetitele mostenesc problemele ciclice de la mama, posibil ca si mama ta sa fii trecut prin experinta asta, de aceea este bine sa vorbesti intai cu ea, inainte sa mergeti la medic!
Bună!
Situaţia ta este foarte NORMALĂ şi nu ai motive de îngrijorare
În primul an de CM ( ciclu menstrual ) sunt acceptabile menstre mai lungi ( chiar de 10-12-15 zile ), de asemenea, menstruaţia poate veni mai des sau mai rar - NU e nici o problemă!
Prima menstruaţie ţi-a venit la 40 de zile după menarhă, următoarea la 42 de zile - situaţie relativ normală în primul an de CM
Într-adevăr, după ce se va regla, cam în 1-2 ani, vei avea menstruaţie lunar şi durata unui CM ar trebui să se încadreze, în medie, între 25-35 de zile ( cel mai optim este un CM de 28-30 de zile ).
Oricum, aceste dereglări hormonale sunt foarte FRECVENTE în primul an de CM, deci NU ai motive de îngrijorare
Toate cele bune!