| Oana6665 a întrebat:

Vreau să menționez că am 17 ani.In data de 2 decembrie în timpul unui contact sexual am avut parte de un accident,prezervativul s-a rupt, a doua zi am luat pilula de a doua zi Esscapelle, la o săptămână de la administrare mi-a venit o sângerare de o zi fără dureri menstruale, iar pe data de 5 ianuarie ar fi trebuit să îmi vină menstruația, însă nu mi-a venit. Am vreun motiv de îngrijorare?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| MihaelaDart a răspuns:

Nu. Acestea sunt dezavantajele, trebuie sa iei in calcul efectele adverse pe care le-ai putea resimti dupa ce iei pastila de a doua zi: greturi, varsaturi, ameteli, sensibilitate a sanilor, intarzierea menstruatiei, migrene sau chiar hipertensiune. De asemenea, chiar daca eficienta ei in prevenirea unei sarcini nedorite e demonstrata, merita mentionat si faptul ca nu ar trebui luata mai des de doua ori pe an si asta numai in cazurile urgente, tinand cont de efectele pe care le-ar putea avea asupra organismului.
Daca a fost corect luata, pana in 72 de ore de la contactul sexual neprotejat, asa cum scrie pe prospect, pastila de a doua zi are marele avantaj de a fi o cale sigura (in proportie de peste 95%) de prevenire o sarcina nedorita.

P.S. Un test de sarcina iese negativ ori pozitiv abia de la 3 saptamani de la "conceptie" accidentul cu ruptul prezervativului. Un test facut imediat mereu va da negativ, eronat.

Răspuns utilizator avertizat
| RaAlexandra a răspuns:

Daca ai luat pastila corect si la timp nu ar trebui sa iti faci griji dar cel mai bine faci un test de sarcina sa fii sigura