| Oana6665 a întrebat:

Vreau să menționez că am 17 ani.In data de 2 decembrie în timpul unui contact sexual am avut parte de un accident,prezervativul s-a rupt, a doua zi am luat pilula de a doua zi Esscapelle, la o săptămână de la administrare mi-a venit o sângerare de o zi fără dureri menstruale, iar pe data de 5 ianuarie ar fi trebuit să îmi vină menstruația, însă nu mi-a venit. Am vreun motiv de îngrijorare?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| MihaelaDart a răspuns:

Nu. Acestea sunt dezavantajele, trebuie sa iei in calcul efectele adverse pe care le-ai putea resimti dupa ce iei pastila de a doua zi: greturi, varsaturi, ameteli, sensibilitate a sanilor, intarzierea menstruatiei, migrene sau chiar hipertensiune. De asemenea, chiar daca eficienta ei in prevenirea unei sarcini nedorite e demonstrata, merita mentionat si faptul ca nu ar trebui luata mai des de doua ori pe an si asta numai in cazurile urgente, tinand cont de efectele pe care le-ar putea avea asupra organismului.
Daca a fost corect luata, pana in 72 de ore de la contactul sexual neprotejat, asa cum scrie pe prospect, pastila de a doua zi are marele avantaj de a fi o cale sigura (in proportie de peste 95%) de prevenire o sarcina nedorita.

P.S. Un test de sarcina iese negativ ori pozitiv abia de la 3 saptamani de la "conceptie" accidentul cu ruptul prezervativului. Un test facut imediat mereu va da negativ, eronat.

| Violleta2022 a răspuns:

Ce pacat ca nu ai citit despre efectele secundare ingrizoare pe care le poate provoca pastila de a doua zi, escapelle!
AEfectele ei secundare se pastreaza in corp si iti dau sistemul hromonal epste cap, pentru urmatorele 6-12 luni, ca atare, ciclul menstrual nu vamai veni acnd trebuie, nemaiputandu-se calcula sau estima ovulatie, perioada fertila sau urmatorul ciclu.

In ce priveste ruperea prezrevativului, este vina totala a baiatului, ca a cumpaart prezrevative foarte mari (largi) pentru cuculetul lui.
Prezervativul se rupe dintr-un singur motive: este prea mare pentru acel penis. Fiind larg, se rasuceste pe penis in timpul sexului, pana se intinde la maxim si pocneste.
Baiatul trebuei sa lase rusinea la o parte si sa cumpere 2-3 masuri mai mici la prezervative, ca aroganta care o arata vanzatoarei cand cumpara prezervative, nu- va ajuta deloc, dimpotriva, iti afecteaza sanatatea!
Prezervativul trebuie sa stea PERFECT intins pe penis, fara cute, atata de strans, incat sa arate ca pielita de la salam sau carnati, perfect lipita de penis, intrand evident greu, dar conferind siguranta.
Ceea ce experimnetezi tu acum, sunt efectele secundare ale escapelului!
Atentie, o asemena pastila se ia 1 singura data in viata, din cauza ca, poate provoca cancer!

| RaAlexandra a răspuns:

Daca ai luat pastila corect si la timp nu ar trebui sa iti faci griji dar cel mai bine faci un test de sarcina sa fii sigura