Buna draga mea! Sa stii ca in sfarsit am gasit si eu pe cineva "exact" ca mine.A fost o vreme cand si eu gandeam asa ca tine.Nu am de gand sa iti dau un sfat despre cum sa te ingrasi, fiindca nici eu nu stiu cum(tin sa stii ca sunt cam de-o varsta cu tine, am implinit luna trecuta 15 ani si am 42.5 kg).Iti zic doar un sfat din "propria mea experienta", adica ce am realizat eu.Mai incolo, o sa fii silueta(ca si mine de altfel), si o sa te invidieze cele care acum sunt supraponderale si isi iau de la gura ca sa slabeasca si practic jignesc pe cei mai slabi doar fiindca nu se simt bine in pielea lor.NU TE MAI COMPLEXA FIINDCA ESTI SLABA.Si eu, oricat as manca, nu ma ingras, deci in situatii de genu inseamna ca ai arderile la stomac bune si ca esti sanatoasa.Accepta-te asa cum esti si lasa "gura satului". Gura lumii nu o poti opri pentru ca mereu se va gasi un comentator/barfitor sau invidios care sa comenteze + ca nu poti multumi pe toata lumea. Daca ai fi mai grasa, ti s-ar reprosa ca esti grasa.La o adica nici cum nu ar fi bine pentru cel care n-are altceva de facut de cat sa vorbeasca felul de a fi al altuia.Stiu ca nu e raspunsul pe care il doreai, dar chiar sper ca o sa ajungi sa realizezi ca esti frumoasa asa cum esti tu.O zi buna!
Sfaturi...nu stiu ce te-as putea sfatui. Ar trebui sa faci exact opusul a ceea ce fac eu. Si eu ma aflu in aceeasi situatie. La 16 ani, am 1.70 si 52 kg. Nu e tocmai ok pentru ca si mie mi-au spus multi multe lucruri cu privire la greutatea ta, dar decat sa mananc ceea ce nu-mi place doar pentru a le face altora pe plac, am preferat sa traiesc asa cum vreau si sa ma simt bine in propria piele. Eu, de exemplu, urasc fructele, dulciurile, produsele lactate, ouale iar carnea nu pot sa o mananc pentru ca m-as simti vinovata de animalele sacrificate. Daca vrei sa te ingrasi, mananca doar ceea ce iti place, in cantitati cat mai mari si alimente cat mai variate. Consuma multe lichide, preferabil apa si ar trebui sa faci si sport. De ingrasat, cred ca grasimile ingrasa deci, in general, carnea si nu ar trebui sa consumi prea multe dulciuri, pentru ca alea iti taie pofta de mancare. Dar daca mananci chips-uri si snacks-uri, cu alea cu siguranta te vei ingrasa, desi nu sunt prea sanatoase.
Deeaandreea9156 întreabă: