Buna.
In primul rand toti avem un defect fizic, nimeni nu e perfect, trebuie sa te accepti asa cum esti pentru ca acele mici defecte te fac speciala, chiar daca nu crezi, iti spun din experienta mea, iar daca nu poti sa te accepti, mergi la un estetician, e destul de scump, dar poti sa te interesezi, nu strica.
Cosurile - e ceva normal in adolescenta, e cauzata de hormoni, stres, ceea ce manaci ( regim de alimentatie nesanatoasa) sau impuritatile. Incerca sa te demachezi dimineata si seara ( eu ca demachiant pentru fata folosesc o solutie astrigenta de la elmiplant, iar dupa aceea o crema, iar seara la fel ma demachez tot cu solutie de la elmiplant, iar apoi skinoren, un tratament pentru cosuri) la mine asta a dat rezultate, daca nu da rezultat, incerca la un dermatolog, el o sa stie mai bine, poate ai o dereglare hormonala.
Greutatea, nu e neaparat sa ti cura, ci sa faci miscare, ori de cate ori ai ocazia sa mergi pe jos, si incerca sa manaci sanatos pentru ca esti ceea ce manaci
http://alinaceusan.wordpress.com/......ntru-vara/ niste informatii.
Succes
1.Urechile sunt OK. Nu te duce sa ti le operezi (tai)! Capul se va mari, urechile insa nu. Si daca te deranjeaza lasa-ti parul peste urechi si nu le mai vede nimeni. Cosurile vor trece odata cu varsta.
2. Cu greutatea cred ca ai o problema. Daca mama ta nu are 1. 75metri inseamna ca nici tu nu vei ajunge la 1.75m inaltime. La1.75m inaltime greutatea de 63-65kg ar fi fost ok, la inaltimi mai mici deja nu. Deci te raportezi la inaltimea mamei tale: daca mama ta are 1.65 inseamna ca este destul de probabil sa ajungi si tu tot pe acolo, asta inseamna ca o greutate de 50-55kg ar fi potrivita, ceea ce inseamna deja ca trebuie sa slabesti macar la un 55kg. Cel mai usor este sa faci asta acum cat esti in crestere. Un prim pas ar fi sa renunti la dulciuri sucuri si paine doar 5-6 felii pe zi. Daca nu da rezultate de genul 1kg/luna, atunci renunti si la grasimi (ulei si grasime animala) si inlocuiesti grasimea cu 20 de nuci pe saptamana. Tii dieta pana ajungi unde crezi ca este potrivit : 50-55kg. Cand atingi scopul poti reintroduce dulciurile dar doar 1zi pe saptamana (de ex. duminica). Dar asta dupa multe luni de dieta.
Pentru varsta ta esti putin cam prea complexata.
Trebuie sa te gandesti ca esti la pubertate, deci e normal sa ai cosuri, si orice le-ai face nu voe disparea pana nu treci de cea mai nasoala etapa din viata.
Si cu greutatea la fel...sincer, chiar nu esti grasa! Si cum am mai spus, la varsta asta, corpul tau sufera niste transformari si nu este indicat sa-l dai peste cap cu diete si cure de slabire. Mai asteapta vreo 3-4 ani. Si pana atunci, probabil nici nu va mi fi nevoie.
Cu urchile da, aici este o problema care nu cred ca se mai poate modifica in timp. Ai putea sa-ti lasi parul foarte lung pentru a le acoperi. Daca nu-ti surade ideea si te complexeaza atat de tare...ma tem ca vei ajunge la bisturiu.
Stiu ca nu te-am ajutat prea mult, dar nu cred ca te-ar putea ajuta cineva. Daca spui ca te intereseaza in special sanatatea, atunci nu e momentul sa-ti dai organismul peste cap.
Incepand cu prima ta intrebare, in legatura cu urechile, daca esti asa de complexata cel mai bine e sa te duci la un medic bun si sa te operezi, alta solutie nu este, ai 13 ani urechile asa raman, nu-si mai schimba aspectul. In legatura cu cosurile, du-te la un dermatolog ca sa-ti dea un tratament adecvat pielii tale si problemelor tale. Pentru greutatea ta, daca nu vei sa incerci diete, cel mai bun este sa faci sport, alta solutie nu vad Succes.
Deeaandreea9156 întreabă: