Întrebare recomandată | AngiiiBlake a întrebat:

Am rubeolă. Pot face duș? Și ce n-am voie să mănânc, să nu mi se agraveze? Fundă.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Corina a răspuns:

Rubeola nu impune un regim alimentar anume. Fiind vorba despre o boala contagioasa, trebuie sa stai izolat in casa 7-10 zile, pentru a nu o transmite si altor persoane. Cat priveste dusul sau baia, acestea sunt interzise cat timp nu au disparut bubitele. Cel putin asa a recomandat fetitei mele medicul de familie. Mai multe detalii vezi aici:
http://dr.herdea.ro/medicale/62/rubeola_pojarel

12 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

In bolile eruptive, se recomanda o igiena normala, adica dus de doua ori pe zi (dimineata si seara). In trecut se interzicea baia, dar s-a descoperit ca lipsa igienei favorizeaza infectiile, asa ca de vreo 10 ani medicii recomanda pastrarea unei igiene personale normale. Regimul alimentar trebuie sa fie bogat in fructe si legume si lipsit de conserve, mezeluri, sucuri din comert

| Corina a răspuns (pentru Brigaela):

O fi adevarat ce spuneti, d-na Brigaela, dar atunci de ce medicul meu de familie mi-a recomandat sa nu-i fac baie sau dus sub nicio forma fetitei mele, cat timp bubitele nu au cazut? Oare acesti medici nu au invatat aceleasi lucruri la facultate? De multe ori am intalnit recomandari diferite de la un medic la altul si chiar diagnostice diferite la acelasi pacient, ceea ce ma face sa am indoieli serioase in privinta profesionalismului medicilor si chiar a calitatii actelor medicale din ziua de azi. In rest, numai bine si sa aveti o primavara frumoasa!

| Brigaela a răspuns (pentru Corina):

Sincer, ce poti astepta de la o persoana platita cu minimul pe economie?

| Corina a răspuns (pentru Brigaela):

Nu cred ca acest lucru da dreptul cuiva sa-si bata joc de pacienti, punand diagnostice sau dand recomandari gresite. Chiar nu inteleg de ce toata lumea se agata de micsorarea salariilor pentru a-si motiva greselile. Nu cred ca Juramantul lui Hipocrate include si salarizarea.

| Brigaela a răspuns (pentru Corina):

Ba da, juramantul lui Hipocrate include si salarizarea (se mentioneaza ca pacientii au obligatia sa se lupte fara odihna pentru ca medicul sa fie respectat si bine platit). Ce incercam eu sa-ti spun, dar ai refuzat sa intelegi desi era clar ca un om care castiga 8 milioane pe luna nu se poate duce la cursuri de perfectionare (platite), nu isi poate cumpara carti, nu se poate informa si poate sa ramana stiintific in urma. Daca a facut facultatea de mai mult de 10 ani, e explicabil. Nu ma agat de micsorarea salariilor, spun doar ca atata timp cat nu ai protestat ca mie mi-a scazut salariul cu 46%, meriti asistenta medicala mai proasta cu 46% fiindca eu mai am doua joburi ca sa-mi platesc rata, nu am bani de carti sau cursuri si, in general, resimt ca pacientilor mei nu le pasa de mine. Nu e bataie de joc, e doar neputinta si eu cred ca toata lumea din Romania (ma refer la pacienti) si-a dorit asta. E ca si cum ai fi de acord sa cumperi o bratara care costa 10 lei si apoii te-ai supara ca nu e de aur, desi e galbena. Hai sa nu fim naivi: daca tu personal nu ai protestat din toate puterile tale impotriva umilirii medicilor, atunci tu, personal, esti obligata sa te multumesti cu ce primesti.

| Alinaga a răspuns (pentru Brigaela):

Brigaela te rog raspunde mi si mie daca am rubeola am varsta de 19 ani am voie sa mananc paine? si branzica dulced de vaci sau supa de galuste astea am voie?

| Brigaela a răspuns (pentru Alinaga):

Da, ai voie. branza de vaci e de prefart sa fie facuta in casa, ca sa nu aiba conservanti, dar daca nu iti poti face, poti manca si din comert. Supa este minunata, de asemenea poti manca carne slaba fiarta sau pe gratar, piure de cartofi, supe de legume (eventual supa-crema)

| Alinaga a răspuns (pentru Brigaela):

Multumesc mult si mai am o intrebare daca nu e cu suparare mama mea are durere si ustura in zona rinichiului cu tot cu sold si burta.a avut piatra la rinichi a luat cistone si ceaiuri si a eliminat, dar acum nu mai elimina nimic, si o doare mai tare ca inainte si se umfla partea stanga parca ar fi un balon.ce poate fi? multumesc din syflet pentru raspunsuri

| Corina a răspuns:

In rest, insanatosire grabnica!

| Remus13 a răspuns:

Da, chiar este indicat sa faci dus cand ai rubeola.
Poti manca salata in primul rand, fructe, mancare de cartofi, n-ai voie grasimi, spanac, ai nevoie de ceaiuri, de odihna.
Succes.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Vreau sa iti spun ca am trecut prin asta. si ce scrie mai jos nu este indicat

nu ai voie sa faci dus...
nu ai voie sa mananci mancare prajita ex fasole prajita cartofi prajiti.etc
n-ai voie sa iesi afara deoarece daca iesi afara este frig si daca da alele bube de frig se vor trage si vor iesi inauntru si se pot aseza pe ficat. etc. deci nu te lua de cei ce au scris mai joc crede-ma FUNDA?

| mikychris a răspuns:

Si eu am avut acum 3 saptamani rubeola si mi s-a spus ca nu pot face dus, insa te poti spala pe dinti si la zona intima...in legatura cu mancarea nu ai voie sa mananci dulciuri, grasimi(poti sa mananci putin gratar si pui sau altceva fiert). TREBUIE sa consumi iaurturi, fructe, supe si daca ti-e pofta de cv dulce merge orezul cu lapte, insa cu putin zahar...
Eu am stat o saptamana in casa, pentru ca asa mi-a sugerat doctorul de familie. Acum depinde, vb si tu cu doctorul.

Insanatosire grabnica!

Întrebări similare