| Ella21052003 a întrebat:

Heii❤️Am varicela (varsat de vant) de 6 zile.Am facut dus cam prin a 4 a zi, cu mare grija. Am avut o forma usoara, iar deja pe 95%din ele am coaja asemanatoare ranilor ( nu se aseamana deloc cu ce gasesc pr internet ) Cam in cat timp cad? Si pe cap cand pot sa ma spal? Mentionez ca am in cap cateva foarte dureroase. Daca imi cad cojotele in proportie de 80% luni pot merge la scoala?(azi este marti)

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

O sa mai dureze pana cad. De spalat te poti spala normal, dus dimineata si seara si spalat pe cap o data la maxim 3 zile. S-a dovedit ca o igiena buna previne suprainfectia si grabeste vindecarea, de aceea, in ultimii 15 ani se recomanda spalatul normal in timpul varicelei, evitandu-se doar frecarea pielii (te sapunesti cu grija, fara burete, cu mana si te stergi prin tamponare cu prosopul).
Cojitele vor cadea lent, in urmatoarele doua saptamani. La scoala vei merge dupa 14 zile, adica in a 15-a zi, nici o clipa mai repede (altfel risti sa faci infectii supraadaugate)

2 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

La scoala poti merge abia dupa 2-3 saptamani incheiate!
Cat despre spalat pe cap, te poti spala normal, dar fara sa te ranesti cu unghiile.

| Eu2208 a răspuns:

Nu trebuoa sa faci dus!