| Cath17 a întrebat:

Heii, as vrea sa slabesc ! si as vrea un regim (de mancare) si niste exercitii (fizice) pe care le-as putea face ! [trebuie sa slabesc in zona abdominala ! ] Funda.:X

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| InSty a răspuns:

Flotari... sala...tractiuni nu te rezuma doar la abdomene sau echere incearca mai multe tipuri de ex





Aa si degeaba faci ex daca mananci doar fastfood-uri incearca si cate o salata ca deja e mai cald si au aparut pe piata fructe ( de ex seara cand ti se face foamne mananca o banana )




Aaa si am mai uitat cv : apucate de inot!

| biscuiteletau a răspuns:

Nu trebuie neaparat sa tii regim, ci sa mananci sanatos: multe fructe, fara prajeli etc. Dimineata trebuie sa mananci! Si sport... acum ca a venit caldura, poti iesi in parc seara cu rolele, bicicleta, etc. :]

| Marilly a răspuns:

Sfatul numarul 1: Trebuie sa crezi ca vei reusi, deci pregateste-te pentru succes.

Trebuie sa intelegi ca un astfel de proces nu trebuie sa insemne o schimbare drastica in modul tau de a te hrani, ci este un proces care are nevoie de pasi mici si multi. Daca vei aborda aceste schimbari din viata ta cu pasi mici si cu devotament, cu siguranta vei avea parte de un corp mai sanatos si vei avea o dieta sanatoasa mai repede decat ai fi crezut.

Sfatul numarul 2: Moderatia – cheia succesului.

Oamenii cand aud de regim alimentar sanatos se gandesc automat la o situatie de totul sau nimic. Una din cheile succesului pentru a avea o dieta sanatoasa este moderatia. Desi unele diete te vor face sa crezi altfel, omul are nevoie si de carbohidrati, proteine, grasimi, fibre, vitamine si minerale pentru a sustine un corp sanatos si armonios.

Sfatul numarul 3: Nu conteaza doar ce mananci, ci si cum mananci.

Mancatul sanatos nu se refera doar la mancarea din farfurie, ci si la modul in care tu gandesti despre mancare. Obiceiurile de a manca sanatos pot fi invatate usor si cel mai important este sa te opresti si sa te gandesti ca mancarea este intai si intai o alimentatie, si nu ceva ce infuleci intre doua sedinte sau in drumul tau catre servici.

Sfatul numarul 4: Umple-ti dieta cu fructe colorate si legume.

Fructele si legumele sunt fundatia unei alimentatii sanatoase – ele contin putine calorii si sunt bogate in nutrienti, ceea ce inseamna ca sunt pline de vitamine, minerale, antioxidanti si fibre.

Sfatul numarul 5: Mananca mai multi carbohidrati sanatosi si cereale integrale.

Alege alimente bogate in carbohidrati sanatosi si fibre, in special cerealele integrale, pentru energie de-a lungul zilei. Pe langa faptul ca sunt delicioase si satisfacatoare, cerealele integrale sunt bogate in fitochimicale si antioxidanti care te protejeaza impotriva bolilor de inima, cateva tipuri de cancer si diabet. Studiile au aratat ca oamenii care mananca cereale integrale tind sa aiba o inima mai sanatoasa.

Sfatul numarul 6: Bucura-te de grasimi sanatoase si fereste-te de cele nesanatoase.

Surse considerabile de grasimi sanatoase sunt necesare pentru a hrani creierul, inima si celulele, de asemenea parul, pielea si unghiile. Alimente bogate in grasimi omega-3 numite EPA si DHA sunt importante pentru reducerea riscului de boli cardio-vasculare, pentru imbunatatirea dispozitiei si prevenirea dementei.

Sfatul numarul 7: Pune proteinele in perspectiva.

Proteinele ne dau energia sa ne trezim si sa „pornim motoarele" in fiecare zi. Proteinele din mancare sunt descompuse in cei 20 de aminoacizi esentiali corpului uman pentru crestere, energie si pentru mentinerea sanatatii celulelor, tesuturilor si organelor.

Sfatul numarul 8: Calciu pentru oase puternice.

Calciul este unul din nutrientii-cheie de care organismul nostru are nevoie pentru a se mentine puternic si sanatos. Indeplineste mai multe functii importante, dar trebuie sa retii in primul rand ca reprezinta o resursa de baza pentru intretinerea oaselor de-a lungul vietii, atat pentru barbati, cat si pentru femei.

Sfatul numarul 9: Sare si zahar cu moderatie.

Daca reusesti sa-ti planifici o dieta pe baza de fructe bogate in fibre, legume, proteine si grasimi „bune", vei ajunge sa tai de pe lista alimentelor ce stau in calea unei diete sanatoase atat zaharul, cat si sarea.

Sfatul numarul 10: Planifica-ti inainte meniul.

Mancatul sanatos incepe de la planificarea meniului. Vei castiga deja pe jumatate batalia cu greutatea daca ai o bucatarie bine aprovizionata, o colectie de retete rapide si usoare si multe gustari sanatoase.