Daca ai o carie care a ajuns la nerv, normal ca-ti face anestezie. pentru orice eventualitate, spune-i medicului ca ti-e teama de durere.Eu si pentru o curatare sau albire ii spun sa-mi faca anestezie, altfel mi-e teama sa deschid gura.Dar chestia cu plombatul, nu dureaza cat ai spune "peste".Eu am fost la 5sau 6 sedinte:curatare, scoatere nervi (aici a durat mai mult), antibiotic (iti pune in masea), apoi radiografie, din nou curatare ( a mai fost cazul). Ideea e ca dupa fiecare sedinta iti pune o plomba provizorie sa poti manca si sa nu te doara sau sa te deranjeze si abia cand totul e gata, iti pune plomba.Dar nu spun ca daca la mine a durat atatea sedinte, e o regula.Depinde de persoana, de problema. Oricum, spune-i sa-ti faca anestezie cu spray (lydocayn) si daca chiar e cazul cu injectie.Mie de fiecare data mi-a facut cu ambele, dar daca te da intai cu spray, nu mai simti acul cand iti face injectie.
Buna. Si eu am 3 plombe (Pe vremea mea, dulciurile faceau ravagii ). Nu doare crede-ma :*. Te anestezeaza si dupa doar lucreaza. Fa ceea ce-ti spune si va fi bine crede-ma :*. Baftaa si fara fricaa !
Daca iti da cu anestezie injectie nu prea te doare..eu am vreo 4plombe na nu zic..doare putin dar lasa fii puternicca merita cata durere pentru dintii taidaca nu o sa suferi toata viata si ramai fara dinti ascultama ca nu mori
Bună!
Teoretic, NU ar trebui să te doară deoarece îţi face anestezie locală.
Toate cele bune.